HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Replika shop, avagy kardok és katanák egymás mellett

shouneko 2012.08.24. 15:28

  Előző cikkben bemutatásra került a Replika shop, mint üzlet. Bár magának az üzletnek a fő profilja a kardok és egyéb fegyverek, főként az Európai térségben, mégis megtalálhatunk máshonnan származókat is. Ebben a cikkben megpróbálom a Replika shop kelettel foglalkozó termékeit bemutatni, és egy kis kitekintés is lesz nyugatra, a képregények és mozik világába.

  Elsőnek, talán azzal kellene kezdenem, amit szinte mindenki láthatott már a conokon: anime kardok, ahogy hallhattuk tőlük is. Vannak a Bleachből is kardok, főleg a nagyon népszerű karaktereknek a kardjaikat láthatjuk. Ilyen Ichigo shikai és bankai formája is, vagy a népszerű kapitányok kardjai is, mint:  Byakuya, Hitsugaya, Gin, Kenpachi. Láthatjuk még Rukia gyönyörű fóhehér kardját is, illetve Urahara hercegnője is kapható a boltban. Aki pedig, az ellenségnek szurkol, annak ott van Grimmjow kardja. Ezek a kardok 10.000-13.000 Ft között vannak, ami nem rossz, főleg egy ilyen hiteles másért (ha otthon készíted el, akkor se kerül sokkal kevesebbe, mégis ez néz ki jobban szerintem)

  A másik nagy kategória az animék világában a One piece, hiszen nem egy kardtechnikával rendelkező embert ismerünk meg benne. Ilyen a főszereplő Zoro is, akinek elvileg mindhárom kardját megvásárolhatjuk, illetve Trafalgar Law kardja is. Sajnos én nem vagyok jártas a One pieceben (csak egy bizonyos mennyiségű részt láttam belőle) így nem tudom megmondani kié az ötödik kard, de minden bizonnyal vagy kiírják majd, vagy valaki kisegít ebben. Itt az árak 10.000-11.500 Ft között vannak, így ez sem olyan vészes ár.

  A harmadik nagy anime a Naruto, és bár kevés kard szerepel benne, azt mégis megtalálhatjuk a Replika shopban. Ilyen Sasuke kardja, vagy az Uchiha kard is. Mindkettő 9.500 Ft, de aki mégis egy általánosabb fegyvert szeretne a Naruto univerzumból, az is találhat magának megfelelőt, mivel 3.300 Ft-ért kapható hiteles kunai is, a kardok mellett. 

  Mostmár tényleg csak az egyéb kategória van hátra az animés kardok közül, ilyen pedig nem más, mint az Inuyasha, Mugen kardja a Samurai Champloo-ból, Blood+ vámpírölő lányának Saya kardja. Vannak még játékok kardja is, mint: Sephiroth kardja a Final Fantasy VII  illetve Vergil kardja a Devil May Cry 2-ből (ezután egy álom lenne Dante kardja is, de arra várhatunk egy ideig minden bizonnyal). Vagyis, aki DMC rajongó, esetleg oda van, az FF-ért annak ez szinte kötelező. Itt a kardok 8.500-15.000 Ft között vannak, így látható, hogy annyira nagy áremelkedés/csökkenés nincs két kard között. (egy apró érdekesség, amit még megemlítenék: mindenki számára ismert Claymore anime híres/hírhedt kardja is megtalálható a boltban, de ez mint korhű kardként jelenik meg, így ez drágább, 34.000 Ft-ba kerül)

  Ha a nem történelmi, hanem fantasy terepen folytatjuk utunkat, akkor találkozhatunk mozis kardokkal és fegyverekkel is. Itt a legnagyobb kategória a Gyűrűk ura, ahonnan szinte minden megtalálható: Gandalf kard (21.500 Ft) Hadhafang (22.000 Ft) Herugrim (Theoden kardja) (24.000 Ft) Narsil (26.000 Ft) Strider kard (33.000 Ft) Legolas íj (62.000 Ft) és tőrei (18.500 Ft)

  Persze nem csak fegyverek vannak, de ékszerek is, mint a Tündék karkötője, vagy éppen a törpök hatalmának gyűrűje és természetesen megtalálható Egy Gyűrű is.  A választék nagy, és az ékszerek se drágák 11.000-8.000 Ft közöttiek, de itt is szokott lenni akció (mint az anime részen)

  Ha a Gyűrűk urában annyira nem vagy otthon, akkor a többi filmes kard okozhat neked örömöt: ilyen a Kill Bill, ahonnan 5 kard is megelevenedik, úgy, mint Shirasaya vagy éppen Budd kardja. Van még kard a nagy sikerű Titánok harca filmből is, Penge filmből is (aminek már van anime változata is) két kard az Utolsó szamurájból is, és még néhány filmből is kaphattok érdekes fegyvereket. 

  Ezek után, következhet a kelet nagy szépsége, a korhű fegyverek és irányzatok, aminek nem a képzelet, hanem a történelem szab határt. Itt található Shinai, Tanto, és Boken is. Persze nem maradhat el a régi szamurájkardok sem. Többféle fajtájú és méretű is kapható belőle, mindenféle mintázattal. Itt találhatóak edzett pengéjű kardok is, amiből szintén többféle változat is kapható. Figyelem, edzett pengéjű kardot csak 18 év felett lehet vásárolni, minden más fajtát, lehet 18 év alatt is. 

  Mint egyéb fegyver, található még japán puska is, a levélbontó kések között pedig, található néhány jól ismert kard is. Mini szamuráj kard, vagy Claymore... itt megtalálhatóak azok is, 3.000-5.000 Ft között kaphatóak. Ha másnak nem, mindenképpen egy ajándéknak érdekes lehet. 

  Kaphatóak miniatúrák is, úgy mint egy pici Daimyo, japán harcos, árnyékharcos és klánvezér,  ninja, shogun, többféle szamuráj is. Ezek mint 18.000 Ft-ba kerülnek. Picik, de nagyon korhűek, ezüstözött és részletgazdag. A figurák árban különbözik egy szamuráj, ami 20.000 Ft, és egy japán lovas (85.000 Ft) Ha a játékok a cél, akkor meg kell jegyezni egy manga tarot kártyát is, ami nekem elnyerte a tetszésem, és ami 3.000 Ft-ba kerül. 

  Remélem mindenki, aki a japán és kelet fegyvere érdekel, annak sikerült találnia valamit. Mint azt már írtam, a a díszkardok dísznek vannak, vagyis nem lehet kardként használni őket, csak cosplay kiegészítők. Ha nem tudod, hogyan kezeld az új díszkardod, a Replika shopban segítenek, és mindent részletesen elmondanak. 

  Aki már vásárolt a boltban, attól szívesen várok akár hozzászólásokat ehhez a cikkhez, illetve az oldal honlapján a vendégkönyvbe. Írd le, mennyire tetszik, vagy nem tetszik amit vásároltál, szereted vagy nem, illetve hogy milyen élményed volt a Replika shoppal. Várok minden hozzászólást és remélem sokan írtok majd.

Címkék: Replika shop

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr454729598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása