HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Tippek trükkök a cosplayekhez 01: legyünk cicák

shouneko 2013.01.11. 22:06

  Arra gondoltam, az egyszerű cosplayek mellett szeretnék néhány apróságot is mutatni, amivel a cosplayeteket egészíthetitek ki, vagy csak megcsináljátok mert tetszik. Sok ilyen apróság van, de legyen első a cicafül és cicafarok.

  Cicafarok nem nehéz csak kell hozzá:

Filc (szürke, vörös, fehér, fekete) vagy szőrme

Töltőanyag (vatta)

Cérna és tű (én fonalat használok, mert az vastagabb és strapabíróbb)

Egy nagy biztosítótű (ezzel tudod majd rögzíteni a farkat)

Kb egy méteres drótszál (lehetőleg vastagabb legyen de ha vékony a farok lehet vékony is)

 

  Az első hogy nézd meg mekkora kell neked: kb 20-30 centinek kellene lennie de változhat a terveid szerint. Jelöld be, hogy hol vágnád ki a filcet kb 30x10 centis téglalap legyen. Ha ez megvan vágd ki.

  Most rávarrhatsz foltokat is, mintákat, hogy a karakterhez illeszkedjen, vagy ráerősíthetsz akár egy masnit is. Ha most varrsz rá természetesnek fog tűnni. Azután fordítsd meg, és a mintával ellentétes oldalon kezd összevarrni a két oldalt és az egyik véget (ez lehet picit gömbölyű is de ha mégsem az se baj)

  Mostmár csak egy vég maradt amit nem varrtunk be, ekkor kifordítjuk az anyagot majd egyenletesen kitömjük. A lényeg, hogy ne töltsük túl, mert akkor az anyag is szakadhat.

  Ezután jön a drót. Mérd le, mekkora a farok majd annál egy kisebb hosszúságú drótot vágjunk le hogy ne sértse fel a farok végét. Ezután a másik végére egy pici kört csináljunk, majd a drót sima végét dugjuk a farokba, ameddig a kört már be lehet varrni.

  Ezután kívülről megvarrjuk a farkat, és a biztosítótűt átdöfjük a cicafarkon. Lehetőleg a körön döfjük át, akkor biztos, hogy nem fog le és szétszakadni a vége. A drót azért kellett bele, hogy tudjuk ezután mozgatni kedvünk szerint, a biztosítótű pedig a legegyszerűbb rögzítési mód.

 

  Már elkészült a cicafarok de mi van a cicafüllel? Anélkül nem cica a neko. ÉS ehhez sem kell sok dolog:

Amilyen anyagú a farok olyan anyagú fül

Rózsaszín anyagú filc

Tű, Cérna (esetemben fonal)

Két hosszú hajtű

Ragasztó (végső esetben)

 

  Vágj ki egy 10-15 cm alapú és 6-8 cm szárú háromszöget a két anyagból. Ezután varrjuk meg a szárnál kezdve, utoljára hagyjuk az alapot. Amikor már csak egy kicsi maradt az alapból fordítsuk ki, és varrjuk össze a maradékot is.

  Ha ez megvan, akkor az alapjánál lerakjuk a hajtűre, majd a szárakat egymás mellé rakjuk (behajtjuk a háromszöget és ezzel eltakarjuk a rózsaszín részt), majd így ráerősítjük a hajtűkre. (Lehet kötözni vagy pillanatragasztóval rárakni a lényeg hogy szilárd legyen)

  És már kész is a cicafül. Első saroknál (ami a hajtű szélén van) azt összes is lehet varrni egy öltéssel, majd a tetejénél nyomjuk le a csúcsot. Emiatt látszani fog a rózsaszín rész is és olyan, mintha a cica belső füle lenne.

  Kész is a cica kellék, persze egy macskához illik a csengő is, anélkül ne indulj el otthonról. Remélem segítettem, nemsokára jövök vissza a többi cosplayes tippel.

  Ha valaki cosplay ügyben segítséget kérne, akkor írjon bátran, és adok tippeket, és trükköket. Bármilyen kiegészítő elkészítését leírom vagy ha kell el is készítem nektek. Szóval írjatok bátran, és remélem még többet tudok majd segíteni.


 

Címkék: Cosplay

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr105013021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daerren 2013.01.25. 20:27:54

Öhhm... Fiú vagyok (14) és neko szeretnék lenni a tavaszi conon. (nem gáz??) és az én hajamba nem marad meg a hajtű :D ölet?

shouneko 2013.01.28. 22:31:03

@Páwa boy: Sztem nem gáz én is sok srácot láttam már cicafüllel (vagy ha vki kötekedik azt mondod Lovelessből vagy Part-time petsből cosplayelsz XD)
ha nem marad meg ugyanezen alapon rakd hajráfra :D ha az se megy (gyakorlatilag kopasz vagy mint az inu x boku SS nekomimije) akkor rá tudsz húzni egy "kopaszsapkát" és arra aprikálod rá a fület vagy csak a parókára (bár utóbbinál már lehet hogy enyhén lányos lennél XD)
remélem segitettem :P

Daerren 2013.01.30. 07:39:37

Köszi!! :) sztem lesz a hajráf aztán majd meglátjuk :D
süti beállítások módosítása