HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Cosplay készítéshez hasznos boltok

shouneko 2012.12.10. 23:44

  Sokan nem tudják, mit, hol érdemes venni, illetve hogy hol segítenek neki, vagy éppen hol a legnagyobb választék. Összegyűjtöttem néhány helyet és bolt fajtát, ahol érdemes vásárolni.

  Rövidárubolt

  Itt találod meg a varráshoz szükséges kellékeket (fonal, tű, stb) illetve szalagok, és gombok kifogyhatatlan tárháza van itt. Ha egy ruhát ki kell díszíteni, akkor egy szalag vagy egy gomb elengedhetetlen, amit itt meg is tudsz venni. Nekem, mivel Erzsébeti vagyok, a közelben lévő bolt a bevált, de minden kerületben van több rövidárubolt, ahol bevásárolhattok.

  Méterárubolt

  Ebben a boltban szerezhetőek meg az anyagok. Ezek általában (90%) sima, egyszínű anyagok, de van néhány mintás is. Ahova érdemes elmenni, az a Keletinél található méterárubolt, ahol nemcsak nagy a választék, de ha bármi kérdésed lenne, ők válaszolnak, méretet vesznek, és segítenek. Az anyag ára egy picit borsos, viszont mindenképpen érdemes oda elnézni, ha nem találsz magadnak megfelelő anyagot.

  A másik hely a körúton is feltűnik, de több helyen lehet találkozni vele. Ez a különleges méterárú Bt, vagy olcsó kelme, ahogy mondani szokták. Itt minden textil 390 Ft/m, de a nem textil áru se sokkal több. Mindneképpen érdemes oda elnézned, ha olcsón szeretnél anyagot venni, de vigyázz: ha fogalmad sincs mit akarsz itt nem tudnak segíteni, mivel ebben a kis boltban mindig jönnek az újabb és újabb vendégek.

  Kreatív hobbi

  Sokan esküdnek a kreatív hobbi boltokra, de valljuk be: drágák. Ha valamit keresel, akkor lehet hogy megtalálod (vagy nem, de tudni kell, mit hol érdemes keresni) Ha minőségi festéket szeretnél, vagy csak magadnak egy kis segítséget, akkor ott megtalálod, viszont vigyáznod kell: két bolt között az árbeli különbség nagy lehet. Ha megtalálsz egy boltot, attól még kereshetsz tovább: ki tudja, hátha a következő olcsóbb lesz.

  Egyik kedvenc helyem a Corvin plázával szemben lévő (vagyis inkább a másik oldalon, Üllői úton) a kreatív hobbibolt. Választéka nem annyira széles, de mindenből van egy kicsit. Kedvesek veled, és van több olcsóbb termék is amiért érdemes odalátogatni (pl süthető gyurmát megéri ott venni egy csomagban, és nem darabonként)

  A mellette lévő bolt is jó, hiszen ott találhatunk meg sok kis felvarrható "gyöngyöt" De ne tévesszen meg senkit ez a szó: itt nem sima gyöngyök találhatóak, hanem mindenféle stílusú, méretű, formájú fűzhetők. Ha a ruhád nem elég díszes, menj be, és máris feldobtad egy picit. Steampunkosok előnyben, nekik több ékszerhez is van felhasználható alkatrész is, de másoknak is van bőven anyag.

  Egy euros bolt

  Cosplayesek nem nagyon használják, pedig megéri. Az egyeuros/százforintos/360 Ft-os boltokban minden megtalálható, és egy-egy cosplay kiegészítő is megkapható potom összegekért. Közel 400 Ft egy nyakkendő? A hülyének is megéri! Lolis kiegészítők 100 Ft-ért? Naná. Akkor még nem is tudtok az igazán nagy dolgokról. Mivel ezek időszakos dolgok, érdemes folyamatosan járkálni ezekbe a boltokba, ki tudja: lehet ott kapsz kedvet egy jó cosplayhez.

  Használtan is jó

  Már írtam a használtruha boltokról is, illetve az animés "használt" iparról is. Különféle oldalakra azért is érdemes felmenni, hiszen lehet, hogy komplett cosplayt kapsz majd (persze drágán, de elkészíteni is sok volt). Ha nem is egész cosplayt szeretnél, kiegészítőket, illetve ruhák részeit megveheted olcsón.

  Partykellékek

  Nem is tudja az ember, milyen hasznos egy partyzó haver, amíg meg nem mutatja a cosplayesek mennyországát, a parytkellékboltot. Itt olcsón vehetsz parókát (nem jó minőségű, de ha csak egy alkalomra kell akkor mindenképpen érdemes) illetve vannak más kellékek is, mint a vámpírfog, vérpatron, macskafül, és minden érdekesség. Csak fantázia kérdése, hogy az ottani holmit hogyan használod ki. Ilyen bolt többek között a Nyugatiban is van.

  Jelmezkölcsönző

  Érdemes erről is  szót ejteni. Szintén kiegészítők terén érdemes kölcsönözni. Lehet ez jó minőségű paróka, kalap, vagy más egyéb. A Maszka jelmezboltot ajánlom, mert ott ha van elég pénzed meg is veheted, a minőség árban látható (pl van kalap 1.000 Ft-ért és többért is) illetve nagyon segítőkészek veled. Mindent amit szeretnél megtalálsz ott, a kontaklencsétől az álbajuszig amit csak akarsz.

  Remélem segítettem kicsit, és sikerült a cosplayhez megfelelő alapanyagot választani. Mostmár minden csak rajtad és a kitartásodon múlik. Cosplayre fel!

Címkék: Cosplay

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr884959066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása