HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Sayonara Happines avagy a legtalálóbb cím

shouneko 2013.02.05. 14:23

  Sok mangát olvastam már, és rengeteget imádok is, a magyar mangáknak pedig a rajongója vagyok. Érdekelt nagyon ez is, ezért vártam, és lőn csodát, megkaptam olcsóbban ezt a mangát. Hát mit ne mondjak: nem érte meg.

  A történet in medias resben kezdődik, ez alapból nem lenne baj, csak gáz hogy nem fogsz belőle először megérteni semmit, majd hirtelen váltás és egy lány azon gondolkozik, kicsi a melle, és hogy az öcsikével nehéz élni, na meg a matekdoga milyen nehéz lesz. Hát nem erre számít az olvasó az biztos.

  A történet lényege, hogy a főhős egy szuperhős is, akinek van egy maszkja,aki segíti a munkáját, és emellett van egy kettyós haverja aki most szabadult a diliházból, és bosszút esküdik ellene. Már nem azért, de ez nem olyan, mintha a létező összes amerikai képregényt összegyúrtuk volna? Kicsit klisés? Nem gond, de ennyire? Alig van benne eredetiség...

  És ami eredeti benne az még rosszabb: sok helyen belevitt magyar utalásokat is, amiktől az ember nem csak lefárad, de néha inkább égő, sem mint vicces/drámai a magyar vonatkozás. És ha már vicc... Sok poén van, ami egymagában egész poénosak lennének, csak kár hogy rossz helyen. Egy drámaibb részben teljesen el tudja rontani a hangulatot egy favicc.

  Na de a rajzolás... Szép, de nem mangának való. Túldolgozott, minden részletre ügyelt a készítő, csak arra nem, hogy így elveszik szegény szereplő a háttér között. Ha valaki a képeket nézi, és a lényeget akarja megérteni, sokszor bogarásznia kell, emellett több helyen a szereplőket nehezebb megkülönböztetni (bár ezt második olvasatra már nem lesz)

  Valami jó? Kérdeznék a blogomat olvasók és erre a válaszom: igen, van benne egy-két jó is. Ha mint rajzot néznénk a mangát, akkor gyönyörű lenne, a panelekben a rajzok mint képek egyszerűen elképesztők (csak sajnos nem mangába valók) A viccek is jók, az másik kérdés hogy rossz helyen vannak, illetve egy-két rész (főleg amikor a csajszi normális ember) egészen érdekes (bár azért ott is van fanservise)

  A manga 1500 Ft-ba kerül, és meg lehet venni a Trillianben, illetve Mondocon-on, a magyar alkotók között ott lesz a készítője: Rimaszombati Laura (Lainess) is. A második kötetet még írja, bár az elvileg jobb lesz, mint az első (remélem)

  Végezetül olvastam már ennél rosszabb művet is, de mindenképpen kicsit mérges voltam, mikor olvastam, hiszen ez is a magyar mangákhoz tartozik, ezért, sokan rosszul ítélik meg a magyar műveket. Mégis remélem a második kötet ennél színvonalasabb lesz, és az alap mangakészítési elveket a kedves készítő elsajátítja majd.

manga.png

Címkék: manga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr655064030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása