HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Ai, a videólány, azaz egy igazi retrómanga magyarul

shouneko 2013.01.21. 18:06

  Régen, mikor kislány voltam, és amikor még én is szombat reggelente a Pokemont vártam, akkor az igazi animések már a kezükben tarthatták az első magyarra forditott mangát, majd pedig kis idő múlva a másodikat is. Most pedig menjünk vissza az időben, és emlékezzünk vissza milyen is volt Ai kalandjait olvasgatni...

  Ai, a videólány története nem is olyan egyszerű, főleg a fiatalok számára, akik már nem ismerik, mi az a videólejátszó. Ai egy videólány, akit életre tud kelteni egy ember, ha a videón lejátsza, és közben rá gondol. Főhősünkkel is ez történik, aki lejátsza Ai-t, majd pedig barátok lesznek. Persze ez nem ilyen egyszerű, hiszen a főszereplő Moteuchi szerelmes egy lány de az persze Moteuchi barátjába szeret és akkor Ai érzéseiről nem is beszélünk. És ez csak bonyolodni fog!

  Az egész történet olyan, mint egy régi ecchi, visszafogottabban. A mai emberek nehezen érthetik mi az inditéka a lányoknak, és miért úgy halad az esemény ahogy, mégis nagyon érdekes, Persze ez sem igaz, hogy teljesen visszafogott, hiszen sokszor láthatóak a nők mellei, és egy idő után a szex kérdése is előkerül, természetesen az is visszafogottabban.

  A régies mivolta miatt itt még nincsenek kész karakterek, de már fellehetőek a későbbi jellemek. Ilyen például Ai, aki egy korai tsundere, amit csak erősit az is, hogy a rossz videó miatt pici lett a melle. Vagy ilyen Moemi, akibe szerelmes Youta (a főszereplő) aki egy igazi elveszett lány. Nincs igazi karaktere, csak sodródik az árral, és ügyetlen kislány. Mindegyik szereplőt meg lehet érteni, és kedvelni is lehet, viszont mindenkinek van olyan oldala ami eléggé furán hat a mai embernek (ez alól kivétel a perverz srác, mert az napjainkban is ilyen)

  A magyar kiadást a SEMIC végezte még 2000-ben, de a manga 1989-ben indult útjára, és 15 kötetet számlál. A magyar kiadás négy "kötetet" élt meg, ami nem is egy manga kötet, hanem egy illetve két fejezet egy füzetben. Az elején rajzolt visszatekintés van, hogy tudjuk, mi volt az előző füzetben. Akkori ára: 350 Ft körül volt, de most ennél drágábban (400-800 Ft) tudjuk beszerezni használtan. Érdekessége, hogy itt balról jobbra olvashatjuk, mint egy normális könyvet.

  A mangából készült egy hatrészes OVA is, 1992-ben, amihez magyar felirat is tartozik, de sajnos nem találtam meg online is. Azért remélem valaki majd felrakja egy idő után.

  A manga további fejezeteit elolvashatjuk Anime Addicts-on, ahol fent van magyarul mind a 15 kötet. Ha a mangaka további műveit szeretnénk olvasni, akkor nem kell messzire mennünk, hiszen ő keze kötül került ki a Tiger and Bunny is, illetve a Zetman, vagy a DNA2 sorozat is.

  Mindent egybevéve nagyon érdekes manga, és mindenképpen ajánlom, hogyha valakinek a kezébe kerül a magyar kiadás, akkor olvassa el bátran. Ártani nem fog ártani, és lehet, mi is szeretnénk egy videólányt magunk mellé.

manga.png

Címkék: manga Anime

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr565032855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása