HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Tenger zúgása: egy melankolikus szerelem története

shouneko 2013.02.05. 14:49

 anime.jpg A Tenger zúgása az egyik olyan Ghibli film, amiben nincs semmiféle fantasy elem, teljes mértékben a normál életet mutatja be, és annak ajánlott, akik szeretik a melankolikus, lassú történeteket. Na de miről is szól ez a film?

  Egy férfi a főszereplő (Ghibli filmekben még egy férfi főhős van tudtommal) akinek az életét követhetjük nyomon. Egy barátság történetét, majd pedig egy lány megismerését, aki szép és... Tokiói volt. Mert a történet egy kis faluban játszódik, méghozzá Kyoto közelében, ezért a lányt mindenki nagyképűnek tartja. Nincs is sok barátja, csak a két fiú, és egy aranyos kislány.

A történet végig kiséri a lány érkezésétől a szerelem beteljesüléséig (ami nem is beteljesülés, hiszen csak a nagy találkozást látjuk) és közben tanúi lehetünk egy igaz drámának, ahol a lány megküzd a vidéki gondokkal, és a szülei válásával is.

  Az animáció jellemző a Ghibli művekre, pasztell szinek jellemzik, és nem részletekbe menő az animáció. A zene szép, a főtéma nagyon tetszik nekem, de a többi is illik nagyon a filmhez. Érdekessége, hogy mivel vidékiek, ezért nem a "rendes" tokiói japánt használják és emiatt aki tud is japánul, annak is nehezebb megérteni a beszédet.

  A film megjelent DVD-n is, de meg lehet nézni online is (én inkább ezt ajánlanám, mivel nem olyan érdekes, mint a többi film, de gyűjtők beszerezhetik) 1993-ban készült, és 1 óra, 12 perc, vagyis viszonylag rövid mű (de ha hosszabb lenne, az már unalmassá tenné)

  Mindent egybevetve egy egyszer megnézhető film, kellemes a hangulata, de aki harcokra vagy shoujo nyáladzásra várnak esetleg sok sok bishire annak csalódnia kell, de aki szereti az ilyen történeteket annak mindenképpen ajánlom.

Címkék: Anime Ghibli-studio

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr415064062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása