HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Jormungand, avagy felnőtt mese gyerekekkel

shouneko 2012.09.08. 15:04

  Aki hallott már róla, az tudhatja, mennyire jó ez az anime. Amiért pedig mindeni szereti, az nem más, mint hogy realisztikus. Ez egy felnőtteknek szóló anime, amiben nincs szex, és nem folyik el percenként 12 liter vér egy emberből, mégis... mégis jó! Na de ne rohanjunk ennyire előre... 

Jormungand.jpg  A történet, ami nem is olyan fontos, így hangzik: egy kisfiúnak megölik a szüleit, majd egy fegyverkereskedő mellé adják, hogy testőrt képezzenek ki belőle. Persze megtanítják nem csak erre, de írni/olvasni is, és amit egy iskolában tanulhatna. A fiú okos, jó stratéga, és jobban ért a fegyverekhez, mint más. Az ő küldetésiről szól az anime, na meg a szálak összefonódásáról.

  Néhány szereplőt szeretnék kiemelni, aki fontos szerepet játszik az animében. Itt minden szereplőnek története van, és inkább erről, mint a tényleges történésekről írnék. Íme:

  A főszereplő kisfiú neve Jonah, aki mint írtam jó stratéga, és ért a fegyverekhez is, ellenben még gyerek, és néha úgy is viselkedik (pl. amikor eltalálják, és a lövedéket ki kellene venni azt mondja: nem a műtéttől félek, hanem a szuritól) ilyen pillanatokban sokszor nevethetünk, és sajnálhatjuk meg ezt a kisfiút.

  A másik főszereplő Koko Hekmatyar, a fegyverkereskedő, akinek csapatába érkezik Jonah. A történet során kettőjük kapcsolatát lehet szemügyre venni. Koko hideg nő, fehér arca és a ruhája is, és mindig mosolyog (ez az álarca) de a munkában kemény szabályai vannak, amit az élete árán is betartana, de emellett gondoskodik a csapatáról is. 

  Koko testvére Kasper is fontos (ő adta Koko-nak Jonah-t) és aki üzleti érzéke is pont olyan jó, mint testvérének. Hideg szívű, aljas, és alávaló, ő sok mindenben ellentéte Koko-nak, nem szokása személyesen intézkedni semmiért. 

  Koko csapatának egyetlen női tagja Valmet, aki szerelmes főnökébe, és aki lőfegyverek helyett inkább tőrt fog. Igazi testőr, aki erős, és harcias, és mindent megtesz a győzelemért, és a bosszúért. 

  A férfiakat tekintve fontos Lehm, Koko jobbkeze, aki mesterlövész Koko apjánál dolgozott a csapatba kerülése előtt. Ő és Lutz (volt rendőr) minden küldetésen fontos szerepet kapnak, általában ők magyarázzák el a helyzeteket is. 

  Ezenkívül a csapat tagja Ugo, a maffia tagja volt, a csapatban most sofőr, illetve Mao, akinek a csapatból egyedül van családja, és ő is tanítja Jonah-t. Illetve a csapatban van még R (neki fontos szerepe lesz az anime második évadjában),  Tojo, és Wiley is. 

  Az anime, mint ahogy kezdtem is, főleg felnőtteknek való. Sok helyzet van, ahol reálisan ábrázolják a gyilkosságot és a halálokat is. Nem csak a történet fontos, de az emberek közötti kapcsolat is, érdekes, hogyan függ össze minden szál, és hogyan lesz mindenki, mindenki ismerőse. 

  Az anime nagyon szép grafikájú, különleges és részletes minden másodperc. A manga bár nem annyira kidolgozott, mégis nagyon szép rajzolású. Az anime zenéje is nagyon különleges, az opening pedig egyszerűen magával ragadó. Aki egyszer meghallgatta, biztosan a kedvence lesz. Az endig bár nem annyira különleges, az is jól hat az anime végén. 

  Az anime első évadja már teljesen fent van animeaddicts-on, a második évad, pedig készül. A mangát az Uraharashop oldalán már lehet olvasni, egyre több és több fejez kerül ki, mindenki nagy örömére. 

  Remélem mindenkinek kicsit felkeltettem az érdeklődését eziránt az anime iránt, és bátran nézitek, vagy olvassátok majd el. Zárásképpen íme egy AMV, ami nekem nagyon tetszett, és ami megfogja az egész történet hangulatát: https://www.youtube.com/watch?v=1bqSY3UX7JY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr614762994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása