HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Trigun: Űr! Bolgyó! Jövő! Pisztolyok! Akció!

shouneko 2013.01.10. 21:30

  Ez a felirat virít a Trigun köteteken, és nem is véletlen, hiszen tömören ennyi is lenne a Trigun. De ha csak abból állna, nem is lenne érdekes szóval lássuk csak miről is szól ez az űrcsata.

  Az egész ott kezdődik, hogy megtudjuk Eszeveszett Vash előéletét. Vagy mégsem? Azt tudjuk, hogy lerombolt egy várost a föld színéről, emiatt pedig elég magas vérdíjat is kapott. Majd megtudjuk milyen is az az Eszeveszett Vash egy nagy csatában majd miután egy egész falu üldözi szegényt, jön a távirat: Vash már nem ember, hanem természeti csapás, és mivel egy tájfunra vagy egy cunamira se mérnek ki vérdíjat ezért rá se.

  Innen kezdődik a történet szerves része, ahol hozzá csapódik két megfigyelő nő, na meg néhol felbukkanó nőstény cica és a kis csapat elindul egy másik városba, de semmiképpen sem kalandokat keresni, hiszen azok találják meg őket.

  Az első kötetet olvasva az jutott eszembe: Vash olyan, mint Nightroad atya kereszt nélkül. Aztán persze kiderült, hogy szelid, és békés Vash mégsem olyan, mint elsőre, de ez inkább csak a második kötetben emelkedik ki. Vash-on kívül nem sok embert ismerünk meg, inkább csak a történet hozza az embereket.

  Ahogy a szereplőket se ismerjük meg alaposan, úgy az előtörténetre is lassabban derül fény, mint azt szeretnénk, majd mikor kitisztulna a kép, máris vége a második kötetnek. Ez nem lenne baj, de sajnos több Trigun kötetet nem adtak ki, ezért maradt a nyitott vég és a kérdések.

  A mangát a Delta vision adta ki, az első kötetet 2008-ban, a másodikat 2009-ben. A manga közel 340 oldal mindkét kötet, vagyis vaskosabb, mint egy sima manga, az ára: 2.490 Ft egy kötet. A manga hátránya, hogy a lap szélén lévő szöveg néha olvashatatlan, illetve a vastagsága miatt (és hogy a szövegszél nehezen olvasható) a gerince könnyen törik. A másik negatívum, hogy sajnos nincsenek oldalszámok, ami nem annyira zavaró, de egy bizonyos oldalszám után jó lett volna látni az oldalszámokat.

  Természetesen nem csak ennyi a Trigun univerzum. Angolul elolvasható a Trigun Maximum is, ami 14 kötetet számlál, illetve van egy 26 részes anime is és egy movie is aki nem érné be a mangákkal. A mangaka, Yasuhiro Nightow másik műve a Gunrave egy szintán 26 részes anime.

  Mindent egybevéve a Trigun jó szórakozás volt, érdekes, romantikus, akciódús, na és senki se fog megfeledkezni Vash félmeztelen (acéllal „díszített”) testéről sem. 14 év fölött ajánlom mindenkinek, és remélem mindenkinek ekkora örömöt fog okozni Vash hülyeségei, vagy úgyanúgy lesz szomorú, ahogy megismerjük Rem-et.

manga.png

 

Címkék: manga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr945011009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása