HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Animés cuccok másodkézből, avagy ha olcsón szereznéd be...

shouneko 2012.11.23. 10:22

anime.jpg  Sokan vannak úgy, hogy eladnák használt, vagy pont hogy nem használt, csak porosodó holmijaikat, mások pedig, inkább csak olcsóbban szereznének be animés fancuccokat, mangákat stb.  Nem véletlen, hogy sok helyen lehet eladni és venni is másodkézből, most pedig egy kis ismertető, hol teheted ezt meg és mire ügyelj, és hogy ne csak a vaterán keresgélj.

  Eladói szemszögből:

  Lehetőleg írd le pontosan mit (az hogy Mondot adok vagy hogy figurám van nem elég) majd egy körülbelüli összeget adj neki (sokan nem tudják mennyiért vehetted, és sokan jelentkeznének, hogy elvinnék 2.000-ért a 10.000 Ft-os nendoroid, illetve ha nem tudod mennyiért vetted, vagy kaptad, akkor nézz utána az árának is. Sok helyen vannak pont ezért röhejesen alacsony áron is holmik, amiket néha pont ezért (azt hiszik csaló) nem vesznek meg) de ha írsz egy konkrét árat (ami kb annyi,mint amiért vetted pedig már használtad) és odaírod hogy nincs alku, nincs csere, csak eladod, akkor az se a legjobb stratégia. Ezután írd le ha van hibája, miben nyilvánul meg, miért rossz vagy éppen észrevehetetlen az (jó a vevőnek, mert akkor tudja hogy hiba van és nem mondja vissza utólag, és jó neked, mert precíznek tartanak és többször is üzletelhetsz negatív kritika nélkül)

  Ha fancuccról van szó, akkor mindenképpen írd meg mekkora, és milyen anyagból van (vagy minimum mellékelj/linkelj egy fotót) Ha lolita ruháról vagy cosplayről van szó írd meg mekkora a méret (sok helyen ezt is elfelejtik, csak kiírják hogy animés póló és kezdj vele valamit)

  Az átvételi helynél (is) legyél mindig rugalmas, hiszen van, aki vidékről jönne fel, az nem biztos, hogy tudja a külváros utolsó kis utcácskáját. Ajánld fel, hogyha vidéki és feljön conra, akkor odaadod neki ott (még akkor is ha nem mész, mert oda egy út budapestiként nem kerül semmibe) Ha vidéki vagy és nem nagyobb városban élsz, akkor viszont ne várd el, hogy odalemegy valaki, adj meg több várost találkozási helyként (plusz ilyenkor érdemes sok dolgot felrakni, és mindenkivel con alkalmával talizni. Neked egyszer kell felemenni, és már meg is  van a belépőre a pénzed) illetve ha nem akarsz utazni olyankor postázd a holmit.

A másik oldalról:

  Először is tudnod kell, hogy vannak hitegetők, a legjobb oldalakon is, ezért az hogy írsz neki nem biztos, hogy odáig el is jutsz, hogy megvedd (plusz lehet hogy már eladta) Ha írsz és több e-mailre nem válaszol, akkor hagyd ott (ha kiderül, hogy a személy tényleg hitegető és/vagy csaló, akkor az oldal adminjának is jelezhetsz)

  Ha mindenképpen meg akarod nézni, mielőtt megveszed, akkor ezt beszéld meg az eladóval, ne az legyen, hogy amikor látod, akkor mondod, hogy bocs nem kell. Ez neked is rossz, mert csalódsz és nem veszel semmit, az eladónak még nagyobb gond, hiszen elment a helyszínre, és csak az idejét raboltad. Ha valaki írja, hogy hibás, akkor ne reklamálj utána, hogy hibásan kaptad. Tudod hogy hibás, mindenbizonnyal láttál róla képet is, ezért olcsóbb.

  Oldalak, ahol adás/vétel van:

  Már szó volt, hogy a Cosplay.hu-n van „piactér” ahol lehet venni mindenféle dolgot. Ott főleg cosplayek és kiegészítőik vannak, de néha felbukkannak nagyon olcsón mangák, és figurák is. Itt legtöbbször van kép a holmiról, de nem kötelező.

  A másik inkább egy kategória: azok az adok/veszek fórumok. Ilyet szinte minden nagyobb oldalon találni, az offtopic témakörben. Ilyen, az Anime addicts, Aoi anime (kevésbé forgalmas), Mondoweb (offtopic helyett otakudom), Mangafan, vagy Naruto-kun fórum. Utóbbi inkább csevegősebb, és beszélgetősebb. Ezeken a helyeken fontos, hogy nem biztos, hogy van kép, maximum egy link, ezért fontos, hogy kérdezzük meg a holmiról az eladót.

  A harmadik egy facebook-os csoportok, itt vannak zártabb csoportok, amik nem csak képet kérnek (olyan képet amin a holmi van egy plüssel, és névvel, hogy biztos a tied legyen) de minden infót az adott holmiról. Ilyen helyekre azért érdemes bejutni, mert itt nagyobb a valószínűsége, hogy nem botlasz csalóba, és hogy tényleg minőségi amit kapsz (lehet hogy macerás megcsinálni a képet, de az is biztos, hogy ilyen csoportokban hamarabb (egy hét alatt) is elmegy egy-egy holmi). Ilyen a Lolita, anime és egyéb japán cuccok csere, vétele, eladása is.

  A negyedik egy kicsit kiemelkedőbb és nem annyira ide passzoló, de mindenképpen említást érdemel. Ilyen a Bogár shop, ami nem csak másodkézből holmikat ad (vannak köztük animések, de másfélék is) de külföldről különféle oldalakról is rendel az adminja, vagyis ha szeretnél valamit venni e-bayről, de nem tudod hogyan, vagy egyszerűen csak nem értesz a rendeléshez fordulj hozzá bizalommal. (Bogár shopot megtalálod a facebookon)

  Remélem mindenkinek tudtam segíteni, hogy el tudja adni a holmijait, vagy olcsón tudjon beszerzni jó fancuccokat és egyebeket. Hát nem olcsóbb így beszerezni a magamtól nekem karácsonyi ajándékokat? :D

 

 

Címkék: manga paróka cosplay Bolt Figura

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr564921185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása