HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Vázlatok avagy milyen egy egészen más yaoi

shouneko 2012.11.24. 20:34

manga.png  Bár nem vagyok yaoi fagirl (és főleg nem fanboy) de viszonylag sok yaoit láttam. A legtöbben van egy normális környezet, ahol az egyik fél szerelmes egy fiúba és... vagy van olyan, ahol egy másfajta környezetben (börtön) erőszakolják meg az egyik felet... Ilyen esetekben általában még az uke is férfias marad valamennyire. Na de nem a Vázlatokban!

  Itt az alaphelyzet, hogy egy fiú egy melegbárban dolgozik, másodállásban pedig modellkedik, és gyűjt a műtétre. Ebben a helyzetben jön a szerelem és változtat meg mindent. A szerelem mindent megváltoztat, és egy igazi rózsaszín felhős cukorfalat mangát kapunk.

  Ebben a történetben a legfontosabb, hogy ez inkább már akkor történik, mikor szerelmesek és járnak (ezért is különleges) és sok apróságot vehetünk benne észre, ami a mi szerelmi életünkben is megvolt (az első szeretkezés, vagy éppen az összeveszés és a harag (nem) tartás)

  A kötetben még két történet is van, az egyik két fejezetes, és az első szerelemről szól (nekem a címről a Sekai-ichi Hatsukoi jutott eszembe, de ez a történet szinte az ellentéte) A történet lényege, hogy két fiú nagyon közel kerül egymáshoz, míg szerelmesek nem lesznek, és... Itt egy igazi Love storyban valaki bevallja érzelmeiket, de itt nem. Itt hallgatnak, egy félreértésik, ami végleg elszakítja egymástól a két fiút. Szomorú? Igen. Élethű? Reális? Igen. Szirupos? Kicsit, de egy yaoiban ez is szép.

  A másik történet egy fiúról szól, aki utálja a csillagokat, mivel nem teljesítik a hullócsillagok a vágyait és kívánságait. Ettől függetlenül minden idejét a csillagászati klubban tölti, ahol együtt lehet gyermekkori barátjával, és szerelmével. Titkon mindig azt kívánja, vegye észre az érzéseit a fiú. A hullócsillagok teljesítik a kívánságokat? Ha minden alkalommal szívből kívánja az ember, akkor igen, ahogy ebben a történetben is.

  A rajzolás nagyon szép, lágy, néhol lányos, de nagyon jól látható az uke és a seme közötti különbség. A mangában (mint szinte már mindegyikben) most is volt beszerkesztési hiba (a Vázlatok történetben három buborékot nem fordítottak le) és néha túlságosan a szélére került a szöveg, így néha bajos elolvasni, de ettől függetlenül kellemes olvasmány.

  A mangát a FUMAX adta ki 2004-ben, az ára 2.490 Ft (ami drágább, de yaoi volta miatt ez szükséges) Be lehet szerezni a FUMAX webboltban, a conokon a FUMAX standjánál, illetve bármilyen könyvesboltban, ahol lehet kapni mangákat. A manga olvasása ajánlott 16 éven felülieknek (mert yaoi).

  A mangaka egy másik munkája a Koisuru Boukun, mangában 8 kötetes, és készült belőle egy kétrészes OVA is. Kellemes kis történet és ajánlom mindenkinek, akik szeretik a yaoikat vagy csak a Vázlatok manga tetszett neki.

  Aki szereti a kicsit csöpögős történeteket, annak biztosan tetszeni fog ez a manga, de mindenképpen érdemes elolvasni ezt a szépséget.

ui: *ehhez a mangához mennyire illik ez a kép nem?*

Címkék: manga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr824923554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása