HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Házi ninja, avagy ha kedves az életed most hagyd abba

shouneko 2013.02.01. 14:19

  A házi ninja pontosan az a mű, amit nem szabad mindenkinek elolvasni. Hogy miért? Mert fárasztó, bosszantó, és animefanság terén se egy nagy alkotás. Na de mégis: mit kapunk a pénzünkért ha már megvettük?

  A történet lényege, hogy egy kisfiú, aki átlagosan nyomi életet él, majd egyik napról a másikra rendel egy ninját (mert miért ne? ) majd pedig vele éli életét. Az első kötetben a főszereplőket ismerhetjük meg, akik pontosan olyan szereplők, mint minden amerikai filmben látható, főleg a gazdag kisasszony (hősünk ellensége) na meg megtudjuk hogy a ninja honnan is jött, majd a második kötetben jön egy kis akció. Erről csak annyit mondanék: aki olvasta Orwell: 1984 cimű könyvét, az ültesse át ugyanezt egy mesébe, happy enddel és szerelemmel. Na? Borzalmas? Szerintem is...

  A rajzolása mangás, mégis látszik rajta az amerikai hatás (ahogy a történeten is) Sokszor a panelek sem maradnak egyenesek, a daloknál is hullámzik, ami picit jobbá teszi, de néha inkább nevetségessé. Sok helyen a szereplők átalakult ruhája is furán hat (öltönyös ninja, akinek az arcát ugyanúgy takarja még mindig)

  A Házi ninját a mangattack adta ki, magyarul két kötet jelent meg, összesen három kötete van, illetve egy másik történet is. Online én nem találtam meg de valljuk be: annyira nem izgat. Egy kötet 990 Ft, de sok helyen olcsóbban is be lehet szerezni (300 Ft/kötet) normális irányban (balról jobbra) olvasandó, ami megint az amerikai jelleget erősiti. Az iró: Joshua Elder, rajzoló: Erich Owen.

  Aki szereti az amerikai stilusú könyveket és oda van a gyermekded dolgokért annak ajánlom csak, de egy normál ember a kezébe ne vegye, vagy 3 napig a sarokban csak azt kérdezi magától: miért én? Miért nekem kellett megvennem? Viszont fiataloknak (10 éves kissrácoknak) még jó kis mese lehet... (viszont felette már nem ajánlott :D )

manga.png

Címkék: manga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr995056829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása