HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Tippek trükkök cosplayekhez 03: nyúlfarok a menő

shouneko 2013.02.05. 14:01

  Ha már van nyuszifülünk, akkor kell nyuszifarok is, nehogy már csonkolt nyulak legyünk. Ezért most elmondok egy egyszerű mégis praktikus trükköt, hogyan lehet bojtot csinálni, nem csak nyúlfaroknak, de bármilyen cosplayhez. Lehet az sapkabojt, vagy nagy gomb, nyúlfarok, vagy egy kulcstartódísz.

  Hozzávalók:

Kötéshez használatos fonal (a lényeg hogy ne cérna legyen, hanem annál vastagabb) ebből nagyon sok kell, úgy készülj, egy méter az semmi perc alatt el fog fogyni.

Kartonpapír

Olló

Jó nagy zsákvarró tű

Rögzítés (biztosító tű, vagy cérna, fonal)

Elkészítés:

  A kartonból vágj ki két nagyobb kört (mérete attól függ, mekkora lesz a bojt, ha nagyot szeretnél lehet arasznyi is, ha picit, akkor meg kisebb kört) majd a nagy körbe rajzoljunk egy kisebb kört (ennek a mérete függ attól milyen sűrű bojtot szeretnél. Ha sűrűt szeretnél legyen nagy, de akkor rövidebb lenne a fonal). Ezután nyugodtan bevághatjuk a nagy kört, hogy kivágjuk a kis kört. így kaptunk két nagy gyűrűt.

  A két gyűrűt egymásra rakjuk, a vágásokat ne rakjuk egymásra (sőt, lehetőleg ellentétes oldalon legyen) Ezután vágj le egy jó hosszú fonalat, fűzd be a tűbe, majd mintha varrnál, borítsd be a gyűrűt fonallal. Legyen szép egyenletes, és addig haladj, amíg a kis kör már szinte eltűnik (vagy el is tűnik). (ez hosszú és fárasztó munka, ezért legyél türelmes)

  Most jön a legfontosabb rész, aminél el lehet rontani. Vegyünk egy közepes méretű fonalat és tegyük félre. Ezután a kör mentén vágjuk szét a fonalat, de ügyeljünk arra hogy egy darab se essen le, majd amikor ez végig megvan, akkor a két kör közé rakjunk fonalat és kössük meg. Ha jól meg van kötve, akkor a papírt kiszedhetjük, kicsit megigazítjuk, ami kiesik fonalat, azt lesöpörjük, és már kész is.

  Most hogy ez megvan már csak rögzítenünk kell: ha mobilra vagy kulcstartóra szeretnénk, rakjunk rá fonalat, vagy mobildíszhez kapható kis ftyegőt. Ha cosplayhez kell akár fel is varrhatod, vagy biztósítótűvel meg is erősítheted, de ügyelj arra hogy a csomó fonalból van ami szakad. Ha hordva lesz erősítsd meg mindenképpen.

  Persze neten lehet találni sok tippet, hogyan legyenek ebből figurák, vagy más érdekes apróság, és könyv is van róla, szóval ha valakit nagyon érdekel, akkor van tovább is.

  Remélem segítettem, és azt is, hogy sokan fogják ezt a módszert is alkalmazni. Ha valakinek elsőre nem sikerül, az ne adja fel, néha nekem is elég rossz bojt lesz, de csak türelem és bárkinek gyönyörű kiegészítő lesz.

 

Címkék: cosplay

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr705064006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása