HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Bérelj cicát avagy ha magányos vagy...

shouneko 2013.01.11. 22:49

anime.jpg  A Bérelj cicát tipikusan az a film, amit bárki megnézhet: a kisgyerek álmélkodik a cicákon (én már majdnem megsimogattam őket) a tini az élet dolgait látja meg, a hétköznapi élet mennyire más és mégis hasonló, mint nálunk, a felnőtt pedig látja az igazi mondanivalót: a magányosság kérdését. Na de miért is van ez?

  A film története könnyen leírható: van egy nő, akit követnek a macskák. Ő ezt használja ki, és a cicákat bérlésre adja olyan embereknek, akik magányosak. Minden bérlés egy-egy történet, különállóak, vagyis külön-külön is érthető történetek, de mégis összefüggenek, a mindennapos történés, a bérlések hasonlóságai. Személyes kedvencem amikor megjelenik a szomszéd, azon senki sem tud, nem nevetni.

  Az első történetben egy öreg nénit láthatunk, aki szereti a macskákat és életében az utolsó macskát is annyira szereti, mint a régieket. A másodikban egy senki által nem szeretett, magányos férfit, akinek a cica lesz a társa, a harmadikban pedig a kategorziálás megszállotja kap egy kiscicát, és egy kis szerencsét. A negyedik történet teljesen különálló, hiszen itt egy régi ismerősével találkozik újra a főhős, emiatt lesz a cicabérlésből visszaemlékezés, és egy szomorúbb vég. Persze a vége nem csak szomorú, de vidám is, na de nem lövöm le a poént.

  Minden történetben új munkára derül fény, amiben persze a cicák is segítenek, és a történet alakulásában is közük van a macskáknak. Közben pedig kiderül, hogy a dilis macskásnő mindennapja teljesen mások mint a miénk, mégis minden nap ugyanolyan. Egyedül van a sok macska között, magányos ő is, mint a bérlők.

  Sok szimbólum lelhető fel a filmben, amikre nem is kell figyelni, szinte egyértelművé válik mindegyik, ettől lesz szép mégsem szájbarágós az egész. Itt is a legjelentősebb, amelyik minden történetben előkerül, az a feliratok, amiket kifüggeszt a falra.

  A rendező: Naoko Ogigami, a főszereplő pedig: Mikako Ichikawa. A filmet a Toldi és Művész moziban lehet megnézni egyenlőre 16-ig. A film 110 perc hosszú, és érdemes a stáblistát is megnézni, hiszen az ottani animációk nem csak édesek, de nagyon szépek is. Oldja a hangulatot a film vége után.

  Mindent egybevéve imádtam a filmet és a macskákat is, többször megnézném, hiszen annyira imádnivaló, mégis a témája is remek, és a megvalósitása is remek. Ajánlom minden macskabarátnak és a többieknek is. Végszónak: Magányos vagy? Bérelj CICÁT!

 

Címkék: Film

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr535013108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása