HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Ha conra mész, és nem akarsz versenyezni...

shouneko 2013.02.05. 13:09

  Akkor neked az egyéb programok valók, vagyis minden ami nem verseny. Nézz, hallgass, vegyél részt na meg légy aktiv mindenképpen, hiszen conra menni nem olcsó, ezért használd is ki a lehetőségeidet.

  1. Előadások, ha valami érdekel

  Érdekesek az előadások, és szinte minden témában szoktak lenni, akármi is érdekeljen, biztos számodra is lesz előadás. Egy jó előadó pedig még jobbá teszi a témát is, szóval ha van (vagy lesz) kedvenc előadótok, akkor mindenképpen nézd meg majd. Viszont ez igaz fordítva is: ha rossz az előadó, akkor a jó téma is rossz lesz, na meg lehet az is, hogy te többet tudsz a témáról vagyis nézd meg, biztosan olyan ember tartja e, aki érdemes rá. Na és még egy apróság: a végén, ha van kérdésed nyugodtan tedd fel, az előadó biztosan örülni fog neki. Ha nem jut idő rá, akkor az előadás után is leszólíthatod, örülni fog neki, hogy ennyire érdeklődsz a téma után.

  2. Bemutatók, csináld vs ne csináld

  Itt nagy százalékban harcművészeti bemutatók, de volt már zenei (taiko) és sport (kyudo ami harcművészet is de inkább sport) Ennek a lényege, hogy bemutassák az egyesületet na meg amit képvisel, és eldöntsd: te szeretnél oda járni, vagy sem. Ez általában nem csak látványos, de sokszor rengeteg infó hangzik el egyszerre, ezért ha kérdésed van akkor itt is nyugodtan tedd fel. Ha nem vagy bátor, akkor amikor már lejöttek a színpadról, akkor szólítsd le őket, biztos, hogy nem fognak elzavarni (akkor se ha az egyesület elérhetőségét kérdezed meg)

  3. Workshopok ha fürge ujjad van

  Itt többféle lehetőség van, hiszen vannak workshopos előadások is, de most arról szeretnék írni, aminél te is beszállhatsz, elkészítheted azt a bizonyost. Ennek a lényege, hogy te készítsd el azt a valamit, tanulj és tudj is, na meg érezd jól magad. Ilyen legtöbbször az origami, de akár cosplay kellékeket is lehet készíteni egy-egy meeten vagy kisebb conon. Persze a kalligráfiát is így lehet elkezdeni, nagy élvezet belekóstolni egy ilyen szép munkába.

  4. AMV-k, és egyéb videók

  Sokszor van az, hogy nagyon fáradt az ember,vagy csak nincs akkor számára fontos program. Ilyenkor nézzünk AMV-et, sőt a nap elején szokott lenni az AMV verseny is, amit megtekinthetsz. Ha viszont jobban kedveled az ázsiai videókat, akkor is van számodra programok: nézheted a klippeket, énekelhetsz vagy táncolhatsz is rá, vagy csak hallgatod a kedvenceidet. Ugye mennyire jó?

  5. Konzol egy igazi kockáknak

  Sok konzolos program van, ilyenkor kipróbálhatod a játékokat, versenyezhetsz is, na meg élvezheted a kedvenc karaktered győzelmét. A lényeg hogy játssz és próbálj ki mindent.

  6. DDR/Karaoke/Megaseyu

  Mindegyikből van szabad percek is, amikor versenyen kívül próbálhatod ki (kivétel az utolsó mert az amúgy se verseny XD) Ha szeretsz táncolni vagy énekelni próbáld ki nyugodtan, ha pedig félsz egyedül, akkor menj csoportosan. A megaseyu is jó mulatság, mikor te vagy a szinkronszínész, és kipróbálhatod, milyen viccesen vagy komolyan mondani egy szöveget egy animére.

  7. Parapara/táncos AMV-k, hogy biztosan jól aludj este

  Ez már a con végén szokott lenni, amikorra már nekem minden energiám elfogyott, de akinek nem, az táncoljon, érezze jól magát, és ne féljen hogy béna: mások se csinálják tökéletesen, plusz tömegben táncolni ha bénázol akkor se gáz. A lényeg hogyha maradt erőt ropjad ha meg nem nézd (és gondolatban csináld XD)

  8. Vásár hogyha venni szeretnél valamit

  Vásár mindig van, és contól függ, hogy kik vannak kint. A kisebb conokon vannak használt cuccok is, amiket olcsón szerezhetsz be. Na meg vannak igazi conos termékek is, amiket csak ott veheted meg, vagy ott olcsóbban, esetleg ingyen kaphatod meg. Érdemes szétnézni, és bevásárolni, na meg a jegyet levásárolni ha lehet. És ne feledkezzünk meg a kézzel készített árusokról sem: vannak sok érdekes cuccok is, de vannak drága, ám annál rosszabb cuccok is: vagyis nézd meg mit veszel.

  9. Mangakissa ha nem szereted a progikat

  A mangakissa egy olyan hely, ahol tudsz teázni, na meg olvasni is. Vannak mangák, mondok, meg mindenféle ezért jól szórakozhatsz egyedül is, de lesz fincsi tea is, és süti vagy éppen onigiri, vagyis barátokkal is elmehetsz, beszélgethetsz és érezheted jól magad. De természetesen a sushi se maradhat ki a conról ami alap, és általában a kissa mellett van.

  10. Egyéb animés játékok

  Ezek általában normál játékok, amiket animésre variálnak. Nem olyan nagy élmény, hiszen ezt már játszhattad otthon is a haverokkal, ami érdekes lehet benne az az, hogy mindezt cosplayben csinálod. Érdekes, és ha unatkozol mindenképpen próbáld ki, de ha neked igazi animés programok kellenek akkor nem ez lesz a nyerő.

  Remélem mindenki felkészült a conra, ezután egy kis ízelítő jön, hogy hogyan lehet egy igazi romantikus vagy éppen csajozós cont csinálni egy egyszerű meze conból. Remélem sokaknak tudok majd segíteni ezzel is.

Címkék: Con

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr355063839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása