HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Conon az ismerkedés, avagy ha nem vagy bulizós fajta

shouneko 2013.02.07. 16:07

  Sokszor látni ezt fórumokon: nem vagyok bulizós fajta, ezért nincs párom. Szerintem a kettő nem függ össze, hiszen én sem vagyok bulizós fajta, mégis van párom.Ha te is hasonló vagy mint én, vagy csak egyszerű otaku vagy, aki szeretne barátkozni vagy csajozni/pasizni akkor adok néhány tippet nektek, de azért ügyelj arra: ez általános igazság vannak rá ellenpéldák is.

  Con előtt:

  Sokan a conon jönnek rá, hogy csajozni/pasizni is kellene, és akkor már nem biztos, hogy néhány dolgon tud változtatni. Ilyen például az öltözködés: ha conra mész, ne a sima, egyszerű, sulis/utca/akármilyen hétköznapi ruhádat vedd fel, hanem cosplayel vagy öltözz ki (lányok lolita ruhába is lehet, fiúknak ott van a visual kei irányzat is) Egy népszerű cosplay néha sokkal több csajt hoz, mint hinnéd. Ha nincs cosplayre erőd/ötleted vagy csak nem szereted, akkor csinálhatsz original cosplayt is (látszódjon hogy cosplay és hogy dolgoztál vele) vagy legyél csak fan.

  Szedd össze az összes fancuccodat, és aggasd magadra: legyen animés táskád/szatyrod, kitűzök mindenhol, cosplay kiegészitők amid van (nem baj hogy az egy Urahara kalap, vagy egy Akatsuki gyűrű, esetleg egy Bleaches medál) mindent vegyél fel, úgy, hogy látszódjon is, és már mehetsz is. Ilyenkor is sok ember szólít le téged, hiszen érdeklődnek: ez-az honnan van, melyik animét szereted stb. (Egy rövid történet: első conomon volt egy lány, akinek a táskáján volt kb 20 kitűző. Leült karakokéseket hallgatni és kb 15 perc alatt hárman kérték meg: hadd fotózzák le a táskát és egy srác még csajozni is próbált sikerrel. Ha neki ment, nektek is fog nem?)

  A másik teendő con előtt, hogy felmész facebook-ra vagy fórumokra. Miért? Mert ott is ismerkedhetsz. Töménytelen mennyiségű poszt van ami arról szól: egyedül megyek, valakihez csatlakozhatok? vagy első conom lesz, aggódok. Mit csináljak? Ilyenkor irj neki, hogy te is egyedül mész, menjetek együtt, vagy adj tanácsot neki (ha már elég conon voltál) vagy mond azt: én is először megyek, menjünk együtt felfedezni a cont. Ilyenkor már con előtt van egy beszélgetőpartnered, és ki tudja, mi lesz ebből?

  Ha conon vagy hova menj:

  Sokan csak elmennek conra, nézelődnek, fotózgatnak és ennyi. A cont is ki kell használni, és ne félj ezt megtenni. Menj el különféle programokra, előadásokra, utána pedig, akár erről is beszélgethetsz a kiszemelttel. Vagy nézd a cosplay versenyt: ha hamar mész oda, és alány mellé ülsz le, biztos nem fog elzavarni, és beszélgetést se nehéz kezdeményezni. (-Neked is tetszik ez a cosplay? - Aham, nagyon cool - Ez a kedvenc animéd? - Nem, hanem xy... És már kész is egy beszélgetés)

  A másik tanács (főleg pasiknak de ugyanez vonatkozik a lányokra is csak a példa igy él): menj olyan helyre, amit te is élveznél. Ha pasi vagy nyugodtan konzolozz, ott is lesznek lányok (tény, hogy kevesebben, de lesznek) és próbálj meg velük beszélgetni. Ha ez nem jött be akkor menj olyan helyre, ahol inkább csajok vannak: DDR-nél mindig áll egy magányos lány, aki azt várja, hogy valaki legyen a társa, és ez ugyanígy van a karaoke-nál is. Sokan szívesebben énekelnének kettesben duettet, és csak arra várnak, hogy leszólítsd. Ne félj attól, hogy neked nem menne, lehet hogy a lány jobb benne, de akkor is max "esetlen és cuki" leszel, sem mint béna.

  Ha ügyes vagy és komplett cosplayeket csinálsz, akkor mehetsz workshop-hoz, és origamizhatsz meg minden. Ha látják mennyire ügyes vagy, biztosan leszólít egy lány, hogy mutasd meg neki is, vagy ha jó vagy a go-ban vagy shogi-ban lehet te mutatod majd meg neki hogy is kell. Fontos hogy itt légy magabiztos: ha pl egy-két dolgot tudsz csak hajtogatni az se gáz, a lényeg hogy ezt mutasd meg neki.

  Fotózásnál is lehet ismerkedni, és nem olyan nehéz: ha jó a cosplay, kérdezd meg, érdekli e kép (megsúgom, igen, én is ülni tudnék a rólam készült képekért) majd cseréljetek elérhetőséget. Sokszor derül igy ki, hogy vki blogol, és a másik olvassa (személyes tapasztalat) vagy egyszerűen csak kiderül: akivel dumáltál face-en/fórumon az most itt áll előtted. Ha tök ismeretlen az se baj, hiszen majd megismered. Ugyanez vonatkozik a free hug-os lányokra is: ha megölelted és van benne vmi különleges (cosplay, loli ruha) akkor nyugodtan kérhetsz egy fotót is (vagy ha jó a tábla stb) de sokszor itt egy alap beszélgetést is lehet kezdeményezni.

  Ha sushizni akarsz, akkor is van lehetőség csajozni: a sorban is mindig vannak magányos emberek (és nem csak a sushi sorban) lehet beszélgetni, ismerkedni, ha pedig együtt sushiztok, az nem csak fincsi ebéd lesz, de lehet akár romantikus is.

  Ha vásárolgatni támad kedved akkor se mondj le egy lányról: ha látod, hogy nézeget valamit, nyugodtan szólítsd, le beszélgess a fancuccról, de ezt akkor ajánlom, ha te is ismered a témát. Ha nem ismered az adott animét (vagy az alap animéket) akkor könnyen lúzernek tűnhetsz, vagyis mindig ügyelj arra: ismeretlen témákról ne kezdj beszélgetést.

  Jó tanácsok, hogy biztosan sikerüljön párt találni:

  Ha a beszélgetés közben egy ismeretlen téma jön fel: ne ess pánikba. Ha semmit sem tudsz róla, akkor hagyd, had meséljen róla, hátha akkor te is megismersz egy új dolgot (animét/bandát stb) ha pedig valami infót tudsz az adott témáról, akkor nyugodtan mond el neki, légy magabiztos, mintha mindent tudnál róla.

  Ne mindig a legcsinibb csajhoz menj oda (ez főleg pasik hibája) mert sokszor van az, hogy jól néz ki a csaj, mégis egy beképzelt liba, vagy egyáltalán nem is ismer semmilyen animét. Az hogy valaki kirakja a mellét meg a fenekét, nem jelenti azt, hogy olyan csúcs lesz vele beszélgetni. Ha a lány nem pont modellalkat, vagy lehet csúnyácska is, de mégis megvan a személyisége, és kedves/aranyos és igazi otaku, akkor lehet néha jobban jársz vele. (Nekem is egyik barátnőm nem topmodell alkatú, mégis imádom mert mindenről tud valami infót, ismer sok mindent, és jó vele beszélgetni)

  Ha meglátsz egy csoportban egy csini csajt, ne rohanj oda, és kezdj el vele flörtölni. Csoportoknál fontos, hogy mindenkivel foglalkozz kicsit, akkor is, ha csak egy ember érdekel onnan. Beszélgess velük, és lehet kiderül: a másik, átlagosabb csaj mégis jobban illik hozzád. Ha egy csoport pont arra megy rá, hogy kint legyen a mellük/fenekük, akkor ne nagyon kezdeményezz: az ilyen lányok nem feltétlen azt szeretnék, hogy egy átlagos emberekkel beszélgessenek, lehet még lenéző is lesz veled (ez nem mindig igaz, de azért vigyázz: nem a legdögösebb a legjobb csaj) viszont ha valaki cuki vagy édes inkább, akkor nyugodtan beszélgess vele: biztos aranyosan kezel téged is.

  Légy aktív: sose mond azt egy lánynak, hogy csináljon amit akar, hanem ajánlj te is programot (amire lehetőleg a csaj is rábólint. Egy loli csaj nem bizti, hogy konzolozni akar) még akkor is, ha nem vagy benne annyira ügyes. Kérd fel hogy énekeljetek egy számot vagy DDR-etek együtt. Ha azt mondod, neked mindegy mit csináltok, akkor olyan, mintha nem érdekeld hogy mit csinál...)

  Mutasd meg az előnyeidet: ha egy animét nagyon ismersz, nyugodtan fejtsd ki neki. Lehet ez Bleach is, vagy egy eldugottabb, kisebb anime is, a lényeg hogy ismerd teljesen. Mindenképpen jó pont a lánynál, ha sok animét ismersz szegről-végről. Nem kell látnod egy animét ahhoz, hogy tudjad kb miről szól, és kik a szereplőik. Egy csajt nagyon le lehet nyűgözni, ha ismersz néhány infót a kedvenc animéjéről (ami lehet lányos is.. ugye tudod te is?)

  Ha kisebb conra mész vagy meetre, akkor a hangulat amúgy is családias lesz, és könnyebb ismerkedni, Ha nincs sok ember, mindenki könnyebben elegyedik beszélgetésekbe, na meg tuti kedvesebbek lesznek veled, hiszen nem kell sehova sietnie.

  Az utolsó: légy magabiztos: ne gondold azt, hogy neked ez úgysem menne. Ha nem vagy olyan cool csávó, akkor képzeld el, hogy az vagy, ha pedig nem vagy vékony gebe csaj, akkor bízz magadban, és a kisugárzásod majd ellensúlyozza a külsődet. Emellett mosolyogj, légy természetes (lányok esetében nem baj, ha aranyos is leszel) Ha nem stresszelsz azon, hogy milyen vagy, mi az ami nem megy, akkor biztos, hogy felfigyelnek majd rád.

  Remélem azért sikerült néhány tippet adnom a csajozó pasiknak (bocs lányok hogy ez inkább pasis lesz, de sok dolog ugyanúgy él a csajok között is) és sikerül még több embernek összejönnie egy-egy ilyen rendezvényen. Ha pedig nem, akkor ott van a Randi.con (ízlés dolga ki megy el rá, de egy próbát megér a természetesebb csajozás)

Címkék: cosplay Con

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr725067553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása