HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

X – gyilkos ismeretlen: egy szomorú történet egy krimibe ágyazva

shouneko 2013.01.03. 16:17

könyv.jpg  Aki már hallott az X-ről, az tudhatja, hogy ez egy krimi, méghozzá nem is akármilyen. Két elme összecsapása ami... ami valljuk be mostanság nagyon menő. Ha másra nem is, de a Death note-ra biztosan gondolni fogunk az események alapján. De ez ne tévesszen meg senkit: a Death note csak bevezető volt az igazi krimihez.

  A történet azzal kezdődik, hogy egy gimnáziumi tanár sétál az utcán. Elemzi a látottakat és Sherlock Holmes-t megszégyenítve mond el minden kis információt az emberekről. Aztán elérkezik a kis bentoboltba, ahol szerelme dolgozik, és folyik az élet tovább.

  Ezután következik egy váltás, ahol a nő szemszögéből láthatunk mindent. Halljuk a gondjait, és problémáit, hogy találkozik az ex-férjével és szemtanúi lehetünk az ex-férj halálának is. A nő válaszút elé érkezik: vagy feladja magát, de gyereke veszélybe kerülne, vagy... Ekkor lép be a képbe újra a matematika tanár, aki szomszédban lakik, és segít az ügy elrendezésében.

  De ez így túl egyszerű lenne nem? Ezért a rendőrök mellett találkozunk egy fizikussal is, aki a matematika tanár évfolyamtársa is volt. Két zseni csap össze, ez kétségtelen, ahol semmi nem az, aminek látszik és a  csatában nincs nyertes: csak vesztes rengeteg.

  Ebből azt is gondolhatnánk ez csak egy kicsit jobb történet, mint amit eddig olvashattunk, de tévednénk. Főleg a vége az, ahol kiteljesednek az érzelmek, és a logikán felülkerekednek. Senki se hidje, hogy nyálas történet lesz belőle, inkább sok ember tragikus sorsát láthatjuk. Egy nő, aki nem akarja a boldog életet, egy kislány, aki még öngyilkos is lenne, egy férfi, akinek szerelme sosem teljesedhet be, és egy barát, akinek a legjobb ismerősét, és egyetlen társát kell lecsuknia.

  A történet sok nézőpontból játszódik, minden fontos szereplőnek a szemszögéből láthatjuk a történéseket, ami fontos a lényeg megértésében. A szereplők is különbözőek, és az életcéljaik is mások, ami miatt mindenki talál magának olyan személyt, akinek a bőrébe bújhat. Mindneki helyzetét átérezhetjük, és a vége pont ezért lesz olyan szomorú, és fájdalmas.

  A könyvet a libri-kiadó adja ki, vagyis a Libriben biztosan meg tudod venni, bolti ára: 3.490 Ft. 2008ban irta meg a történet Higasino Keigo, de Magyarországon 2012-ben adták ki, 380 oldalas, puha boritójú. A boritó érdekessége, hogy különböző egyenletek találhatóak rajtuk, amiket valamikor biztosan tanult az ember fizikából, vagy matekból, vagy legalábbis látta már ezeket. Nagyon érdekes egy ilyen könyvet forgatni.

  Mindnekinek aki megélt egy bizonyos kort ajánlom. Fiatalabbak is elolvashatják, de nem biztos, hogy annyira átérzi ezt, mint egy kicsit idősebb olvasó. Remek a története, és remélem hasonló könyveket olvashatok még, mert lebilincselő, izgalmas, és eredeti.

Címkék: Könyv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr594996270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása