HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Figurák még egyszer

shouneko 2012.07.31. 21:10

  Igazából most azt a kevés ismeretemet tudom megosztani, ami nekem is van innen-onnan (főként Animeland oldaláról) meg amit úgy alapból tudok az egészről. Nos kezdjük is el!

  Nos az első számú a PVC figura. Ez az igazi animefigura, aminek az alapja a PVC. Persze más is lehet benne, hogy szebben nézzen ki, jobban bírja, de az alapja a PVC.Általában náhány centistől lehet 20-24 cm is. 

  A másik nagyobb kategória a Gashapon vagyis olyan figura, ami szétszerelhető, összerakható, közben pedig, mozgatható a végtagja (is). Mivel ez egy eléggé elterjedt figura típus, ezért ennek a minősége néha nem annyira jó, de itt is lehet jót és kevésbé jót találni. Japánban ezeket automatákból lehet vásárolni, ezért is terjedt el ennyire. Személy szerint nekem is ilyen volt, az első figurám. 

  Hasonló az Akció (Action) vagyis aminek mozgatható a végtagja. Itt a fegyver, vagy az egyéb kiegészítő is mozgatható. Itt általában nem szétszerelhető, csak a mozgás szabadsága van meg. Jobb minőségű, szebb, érdekesebb.

  A másik hasonló kategória a Figma vagyis amikor cserélhető a feje/végtagjai és a kiegészítők is. Ez általában jó minőségű, nagyon szokták kedvelni a rajongók, hiszen ilyenkor bármilyen mozdulatsorra rá lehet állítani. Érdekesek és szépek is.

  A következő az SD figura vagyis a Super Deformed másnéven a Chibik. Ezek pici kis figurák, nagy fejjel, és hozzá eltörpülő testtel, így lesznek igazán cukik, és az animékben látott Chibi figurák így "kelnek életre"

  Ehhez hasonló de sokkal kidolgozottabb a Nendoroid ami a Chibi figurákhoz hasonló, csak nagyobb méretű. Kidolgozott, szép és cuki. A másik nagy kedvenc.

  A Chibikhez lehet hasonlítani, bár kicsit más műfaj a Trading, vagyis olyan figurák, amiket átlátszatlan dobozban árulnak. Méretük picik, és egy darab olcsó, de aki gyűjti, az nagyon sokat is vehet (akár függőségig...) Minőségük nem túl jó, bár itt is lehet jobbakat kihalászni (néha) Ez is nagyon elterjedt és Japánban minden sarkon kapható kategóriába tartozik. 

  Ezek után már csak egy kategória maradt, vagyis a Metamo. Ez a hőre változó színű figura. Ha hideg, akkor egyfajta színe van, ha nagyon meleg, akkor másik féle, a köztes állapotban pedig, átmenet van. Nem feltétlen a szín árnyalatilag, lehet a ruha átmenete is. Nagyon ritka, így beszerzése is nehezebb. 

  Remélem sikerült egy kicsit felhomályosítanom mindenkit a figurákkal kapcsolatban, és mindenkit ösztökélhetek arra, hogy vásároljon egy-kettőt. Azt hiszem, nekem se lesz olyan sok, de azért még beszerzek egy-két fajtát majd...

Címkék: Figura

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr694689356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása