HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Paróka vs. Hajfesték

shouneko 2012.08.08. 20:59

  A cosplayelők életében elérkezik az a pillanat, amikor a karakterhez szükséges, egy másfajta hajszín, mint amivel megáldotta a sors. Ebben az esetben, két lehetősége van:vagy befesti a haját, vagy jön a paróka.

paróka.JPG  Conon az igényesebb cosplay mellé általában paróka jár. Ez főleg azért van, mert így teljesen egyedi színt állíthatnak elő a cosplayesek, illetve egyalkalmas. Felveszi reggel, majd leveszi este, és kész is a cosplay. De ehhez azt is hozzá kell venni, mennyire kényelmetlen viselet, és hogy nyáron, mennyire fullasztó.

  Ügyetlen vagy? Vagy csak sok ember között leszel folyamatosan? Akkor egy hosszabb parókát semmiképpen se ajánlanék. Sokszor az ember lehúzhatja, ha jól megigazítja, és belövi, majd megbotlik, és paróka máris nem úgy néz ki, mint ahogy kellene.

photo.jpg  Ha mindenképpen más hosszúságú haj kell, akkor természetesen a paróka a fontos, ellenben, de sokszor látjuk, hogy egy-egy hajszínező sokkal jobb (kreatívabb) és jobban mutat (egy nem annyira tökéletes cosplaynél gondolom) A paróka ára 3000 Ft ha kölcsönzöd, ha veszed, akkor hosszúságtól, és fajtától függ, de egy jobb minőségű akár 20-30.000 Ft is lehet.

  Ezzel szemben a hajfesték szintén fajtától és márkától függ, de olcsóbb. Egy doboz kb 800-1000 Ft, ami egy vállig érő hajra elég. Az én hajam kb 1,5 doboz kell, egy hosszabb hajú lánynak is max három dobozt kell felhasználnia (vagyis egy paróka kölcsönzési árát, ha hosszú a hajad)

  De mégis milyen hajfestékek vannak? Nos a conhoz elég népszerű a hajszínező, ami néhány hajmosás után kijön. Ennek hátránya, hogyha nagyon megizzadsz, és nem jó márkát veszel, akkor lefolyik a hajadról a hajfesték (a tövénél) Ha viszont ha tőnél nem fested meg, akkor nem lesz ilyen probléma.

  Második a tartós hajszínező. Ez hosszabb ideig megmarad (6-8 hét) viszont csak akkor fog a hajadról a festék lefolyni, ha nagy mennyiségű víz éri, vagyis ha leöntenek egy vödör vízzel kb akkor... A harmadik pedig, a tartós hajfesték, aminél nincs ilyen probléma, hiszen csak lekopik.

miku.jpg  Melyik illik a con hangulatához? Ha extrém színt szeretnél, akkor mindenképpen a hajszínezőt érdemes venni. Ha kék hajszínt akarsz (mint Grimmjawnak, Konannak vagy Mikunak) esetleg zöldet (Nel) vagy rózsaszínt (Yachiru vagy Sakura) vagy csak egyszerűen fehér/ezüst (Ichimaru, Kakashi, Jiraiya) akkor mindenképpen a hajszínező a jó megoldás.

  Ha nem annyira extrém az a szín, akkor lehet akár tartós hajszínező, vagy hajfesték is. Ha barna a hajad és szőkére vagy vörösre fested, akkor mindenképpen érdemest ezt alkalmazni. Vigyázz vele, ha sötét a hajad, és nagyon világosra festenéd, akkor mindenképpen ki kell szőkíteni, ami nagyon roncsolja a hajat.

  Bár időigényes befesteni a hajat, de természetesebb, és sokkal szebb, és ha olyan hajszínt választasz, akkor egy ideig még emléked is marad (én is büszke vagyok a vörös tincseimre) viszont tény, hogy ezt idő kiszedni a hajból, és festéskor illetve mosáskor nincs annyira jó illata

  Végezetül, ha a hajad méretétől eltér a cosplayhez kellő, akkor a paróka a jobb, viszont ha csak egy enyhe színátmenet kell, akkor szebb a hajszínező. Az igazi party hangulatot így adja meg. Árban egy hosszú hajú lánynak kb ugyanannyit tesz (nekem kevesebbet) így én a hajszínezést preferálom. Neked mi a véleményed róla? Kommenteljetek, hiszen érdekel, kinek mi a véleménye. Parókafüggő vs hajfestő lányok kommentre fel!

Címkék: paróka cosplay hajfesték

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr664702491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása