HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

ANiwa con avagy a kerti mulatság

shouneko 2012.08.14. 19:16

  Bár még Cosplayer expo sem volt még, de engem jobban érdekel az egyre közeledő, és információ dús aNiwa con. Hogy miért? mert sok verseny mellett más egyéb jó programok is lesznek. Itt van néhány program, ami lesz, és egy kis ízelítő, hogy milyen cikkeket fogok írni. 

  Az első, ami szinte minden (mit szinte, minden, amit csak találunk :D) programot magába foglal. Kitaláltátok? Ez a 10 próba, ahol minden apróságért pecsét jár. Ha összegyűjtöd a 10 pecsétet, akkor kapsz egy ajándékot és sorsolásra kerülsz a nevező lapot, hogy még nagyobb ajándékot kaphass. De akkor nézzük is sorra a pecsétgyűjtő állomásokat:

  Vannak olyan helyek, ahol nem programon kell részt venned. Ilyen a Cosplay viselése (conon szinte kötelező) illetve korábbi MAT-os con programfüzet, és karszalag bemutatásával is egy-egy pecsétet kaphatsz. Van még egy tárgy amiért kaphatsz pecsétet: Sakuragi artbook (ilyet nem láttam, infót nem tudok róla) , vagy 4 db sakuragis ajándéktárgy (képeslap, kitűző) (ezt elvileg előző MAT-os conokon lehetett kapni), vagy valamilyen saját készítésű sakugaris tárgy (ilyet lehet készíteni, én már beizzítottam a sütőt, a süthető gyurma figurákhoz amiből hát attól függ milyen akasztóm lesz lehet mobildísz, medál vagy fülbevaló is...) bemutatása.

  Ezután következzenek az igazi programok: Helyben rajzolós verseny. Aki részt vesz rajta egy pecsétet kap, és a munkáját is megcsodálhatjuk, szóval aki jól rajzol annak érdemes elindulja rajta. A szabályok már kint vannak szóval ceruza, toll, filc és egyéb, kézbe!

  A másik a szavazat leadása, a különféle versenyekre. Ilyen lesz a rajzverseny, animebarkács, illetve obento verseny is. Vigyázat: ha több szavazatot adsz le, akkor is csak egy pecsétet kapsz (ettől függetlenül szavazz, hogy sok ember dönthesse el, melyik a legjobb alkotás) 

  Obento leadása. Itt fontos, hogy minél hamarabb vidd oda a művedet, lehetőleg az elsők között érkezz, és rögtön támad be a szervezőket: ha hamar leadod és infókat ráírod, hamar lesz kiállítva, így szavazni is tudnak rá, illetve helye is lesz. Amit értékelnek az az ízharmónia, az alapul szolgáló étel minősége, japán jelleg, az ételdíszítése és elrendezése, illetve a doboz dekorációja. (aki nem tud bentos dobozt készíteni, az vehet is, erről majd később írok, ugyanúgy, mint a bentoról. Ebben a témában elég sok magyar oldal is van, de azért én is adok majd ötleteket) A verseny szabályzata is kint van már, sütőket beizzítani, vigyáz, kész, rajt!

  Animebarkács versenyért is kaphatsz pecsétet, ami nem rossz, hiszen csak egy 3D-s alkotást kell leadnod. Itt lehet a süthető gyurmafigurától, akár egy mobiltartó is (már megvan a kiszemelt mintám)(sok sok ötletet osztok majd meg veletek, csak bírjátok szusszal) vagy akármilyen más animével vagy japánnál, vagy akár cosplayel kapcsolatos műalkotás. A lényeg: 20x20 centi legyen a max. méret és saját kezű alkotás legyen. Itt is kint vannak már a szabályok. Tervek elő, lelkesedés és fantázia fel.

  Előnevezés különféle versenyekre is pecsétet ér. Ilyen lesz a fanfic és haiku verseny, beadós rajzverseny, AMV és ANF illetve Cosplay verseny is. Szárnyaljon a fantázia, és töltsd meg a lapot vagy a képernyőt, majd add be. Rajzverseny, AMV és ARF verseny szabálya kint van, a fanfic versenyé is már kikerült. Vigyázat: ha mindegyik versenyre nevezel, attól még egy pecsétet kapsz.

  Ha inkább zenében vagy otthon, akkor mindenképpen a karaoke vagy a DDR is neked való, hiszen ezekért is egy-egy pecsétet kaphatsz. Énekelj vagy táncolj és közben zsebeld be a dicséreteket, na meg a pecséteket is.

  Ha igazán nagy kocka vagy, és le se szállsz a gépről, akkor a konzolozás a te világod. Fórumban lehet mondani, milyen játékot kértek, illetve megbeszélhetitek, mi a kedvencetek és miért. Még ez is pecsétet érő program, de már nem tart sokáig...

  Az utolsó előtti pecsétet érő program az előadás hallgatása. A sok előadás közül válassz ki egyet, hallgasd meg, és tiéd lehet egy pecsét. Vigyázat: ha több előadást hallgatsz meg, akkor is csak egy pecsétet kapsz. Az előadások témái még nincsenek kint, de mindig izgalmas és jó kis programot hoznak össze. Okulj, tanulj, gondolkozz, na és vegyél részt a tízpróbán.

  Az utolsó pecsétes program a workshopon való részvétel. Itt is infók hamarosan lesznek, minden bizonnyal a versenyek után. Most, hogy ezeket elolvashattad, a tízpróba csak rátok vár!

  Persze, ha ennyi lenne a program, az is elég lenne, mégis lesznek mások is, amik élvezetesebbé teszik majd az aNiwa con-t. Ilyen lesz az origami is, amihez már szedem az anyagot, és szeretnék egy külön origamis részt is szentelni a blogomban. Ma kaptam meg a mondot is (enyhén késve, de az új jóképű postásnak megbocsájtunk) ahol már második alkalommal szerepel origamis oldal. Lehet a mondo is rájött, mennyire élvezetes hajtogatni?

  Megaseiyuu is lesz a programok között. Itt az anime részleteket lehet beküldeni, amit szeretnétek "utószinkronizálni" Szeretnél nagyot nevetni? Akkor itt az idő egy kis szinkronhoz. Amit még küldhettek be, az a kedvenc AMV hogy a szünetekben mi menjen. 

  A másik (számomra egy jónak tűnő program) a cosplay beugró, amikor a lényeg, hogy cosplayedben kell eljátszani egy hétköznapi feladatot (mint ahogy a buszon elkap az ellenőr és társai) Igazodj a karakteredhez, de légy vicces és kreatív. 

  Suikawari - a dinnyegyilkolás mestersége az utolsó program, amit én még írni tudok. A lényeg: egy embernek bekötjük a szemét, megpörgetjük, majd kardot adunk a kezébe (reméljük nem túl éleset :D) majd a közönség kiálltásaira kell felvágni a dinnyét. Utána már falatozhatunk is belőle (ami nem rossz és én tuti ott leszek a tömegben)

  Elvileg lesz testfestés is (erre mondjuk kíváncsi vagyok milyen formában) de azt is várjuk nagy örömmel, és a "még sok más egyéb" szekciót is. 

  Néhány új program is kikerült a honlapra, mint a kvíz, amiben 3 fős csapatok indulhatnak és 5 kategóriában (Karakterek, Anime, Japán, Popkultúra, Magyarország) kell helyt állni. Aki igazi otaku, annak mindegyik megy, aki csak félig az is induljon, hiszen veszteni nem lehet!

  A másik program a csoportverseny, ahol 5 fős csapatok indulhatnak. A lényeg: a csoportból vegyenek minnél több programon részt a versenyzők, és aki a legtöbb pontot kapja, az nyer. Ha nagyon aktív vagy, vagy csak egy jó csapatod van, mindenképpen próbáld ki.

  ANiwa conról amit még tudni kell: 2012. szeptember 16. vasárnap, Dürer Kert, a jegyár 1500 Ft. Aki érdeklődni szeretne az megteheti az http://animecon.hu/ fórumán, illetve tőlem is akár, ha nem tudom a választ, majd kérdezek én is. Nyugodtan írjatok, hiszen conról beszélni élmény, társaságban menni öröm (meg még ki tudja kivel megyek...)

  

Címkék: Zene Con Versenyek Testfestés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr324712400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása