HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Replika shop, avagy a kardok, fegyverek, és minden más

shouneko 2012.08.21. 19:53

  Aki volt már az utóbbi két mondoconon, illetve a Cosplayer expon, az találkozhatott már a Replika shoppal. Aki pedig, az eredmény hirdetésre is maradt, tanúja lehetett, ahogy kisorsolnak egy-egy szépséges fegyvert. De kik is ők, mivel foglalkoznak, és hol érhetitek el őket? A kis cikkem erre akar választ adni. 

  A Replika shop főként díszfegyverek árulásával foglalkoznak, de már sok éles fegyvert is forgalmaznak. A dísztárgyakat bárki megveheti, míg az éles fegyvereket és néhány veszélyesebb díszt, csak 18 éven felüliek vehetnek meg. De milyenek is ezek a fegyverek?

  A ókortól a modern korig szinte mindenféle kardfajta megtalálható, több régióból, mint Magyarország (Kossuth kard) Amerikai (tiszti kard), Skót (claymore), Angol (Excalibur), és természetesen keleti is mint a szablya, vagy a katana. Vannak valós történelmi kardok, amik nagy múlttal rendelkeznek (Ilyen a magyarok közül a Kossuth kard) de vannak teljesen kitalált, filmekben vagy mangákban láthatóak is (ilyen Ichigo kardja is, ami nagy népszerűségnek örvend)

  Persze aki azt hiszi, hogy itt csak kardokat találhat az nagyon téved. Ha másféle fegyverre vágyik azt is megtalálhat, többféle korokból is (ezek főleg dísztárgyak, így fegyverként nem használhatóak) Itt található tőrök, bárdok, alabárdok és buzogányok is. Aki nem szereti ezeket, annak ott vannak az íjak és számszeríjak is. Mindegyik szépen díszített, és kidolgozott munka. 

  Ezek után, a fegyverekből, már csak a lőfegyverek hiányoznak. Mindenki látott már filmeket, amikben nagyot durrogtatnak a pisztolyokkal, és történelmi filmeket, ahol a lőfegyver szépségét is meg lehet figyelni. Aki a lőfegyverekért bolondul, az a szépen kidolgozott, míves fegyvereket találhat itt. Szintén több korszakból és több helyről vannak itt fegyverek. Találhatóak többek között angol pisztolyok, vagy franciák is, de található japán puska is. Mindenki, akit érdekel, nézzen körül mindenképpen. 

  Aki modern fegyverekre vágyik, azoknak se kell elmenni máshova, viszont a honlapon nem láthatóak ezek a fegyverek, és csak megrendelésre kaphatóak. Ha mégis szeretnél, menj a boltba, vagy küld egy e-mailt és érdeklődj bátran. 

  Aki azt hiszi, a fegyverrel bezárult a Replika shop, annak ellent kell mondjak: nem! Az antik kardok és lőfegyverek mellett találhatóak még páncélok is. Vannak teljes páncélok, főként a XV. századból, de külön-külön szinte darabonként is kaphatóak. Mellvédektől kezdve a láncharisnya és a lábszárvédőn át mindent megtaláltok. Vannak míves sisakok is, és díszes pajzsok is. 

  És itt még mindig nincs vége! Ha valaki szereti a középkort vagy más korszakokat annak a miniatúrák valók. Pici, korhű alkotások, amin megelevenedik egy lovag, vagy szamuráj, egy fegyver vagy egy történelmi hős. Minden figura egy-egy történet, amit érdemes meghallgatni, hiszen nem csak érdekes, de a történelemhez is kapcsolódnak.

  Sokszor láttál már régi, antik sakk készletet? Itt az is megtalálható, méghozzá minden figura szépen kidolgozott, antik vagy antik hatású darab. A tábla is ezt a hangulatot erősíti, így az ember, ha csak ránéz, megkíván egy sakkjátszmát (számomra az egyik kedves tárgyak) Szinte minden tábla más, mindegyik különleges, vannak, ahol a figurák egyiptomi mintára készültek, vagy van, ami egy egész fantáziabirodalmat mutatnak be. 

  Ha már játékok, akkor mindenki ismeri a kártyajátékokat és a különleges kártyapaklikat. Itt kapható römikártya is, és tarot is. Mindegyik pakli külön művészetet mutat be, vannak amik Alice történetét figyelhet meg, vagy Gulliver utazásait. Ha tarot kártyákról van szó, akkor van külön keleti, illetve manga kártya is, de vannak olyan kártyák is, amiken más-más korok elevenednek meg. Igazi művészet és rajzkedvelőknek ajánlott, főleg mivel ez viszonylag olcsó is. 

  Persze más antik és antik hatású tárgyat is lehet kapni. Ilyenek a kis ládikák, vagy a földgömbök is, esetleg a fegyvereknek fegyvertartó, vagy fali díszek. Mívesek, és szép díszek a házban. Ha valaki mást keres, mondjuk egy ékszert, akkor azt is megtalálhat itt. Korhű ékszerek, lovagok gyűrűi, illetve láncai is megtalálhatóak itt. Régi pénzérmék másolatai, illetve kelyhek vagy hamutartók is megtalálhatóak a repertoárban. 

  Most már szinte minden árucikkről írtam, és bemutattam őket, de nem volt szó a boltról. A bolt nincs messze a Ferenciek terétől, így könnyen megközelíthető, bárki számára. Maga a bolt egy kisebb helység, ami nagy kirakata miatt eléggé észrevehető. Nem tudsz továbbsiklani, mint más boltoknál, és a kirakat biztos felkelti az érdeklődésed. Belépésnél az ember észreveszi a rengeteg és még több kardot, na meg a többi egyéb kiállított tárgyat. Van ott minden és még annál is több, mint amit hirtelen elbírna képzelni az ember. 

  Az eladó egy nagyon kedves férfi, aki nem csak segít választani, de a kardok és egyéb tárgyak történetét is tudja, és kisegít, illetve minden kérdésre válaszol. Ha nem vagy gyakorlott (dísz)fegyvertartó, akkor kérdezz nyugodtan a karbantartásról is, és ha véletlenül mégis baja esne, a Replika shopban akkor is segítenek. Minden fegyverhez tartozik egy kis leírás is, de azért, ha valamiben nem vagy biztos, nyugodtan megbeszélheted az eladóval is. Itt azért egy apróságot be is szúrnék, miszerint a díszkardokkal vigyázni kell. Ne kezeld úgy, mint egy igazi kardot, csak díszként tekints rá, így nem lesz semmi baja (a díszkardoknál előfordulhat, hogy a eltörik, ahol a pengét és a markolatot összeforrasztják, így vigyázz rá)

  Ha vidéki vagy, akkor lehet interneten is megrendelni, de ajánlott a személyes találkozás. Bár telefonon is meg lehet beszélni a kérdéses tárgyat, de jobb élőben is megtekinteni. A boltban olyanokat is mutatnak, ami lehet, nincs kint a honlapon, illetve kézbe veheted, megnézheted alaposan. Mindenképpen javaslom a személyes átvételt, így ha vidéki vagy, gyere fel egy napra és tölts el egy kis időt itt is. 

  Most már csak az a kérdés: hol találkozhattok velük? A válasz, hogy a boltjukban: 1056 Budapest, Irányi utca 8. illetve néhány rendezvényre is ellátogatnak, mint a Mondocon. Az oldalukon: www.replikashop.hu ki lesz írva, ha rendezvényekre mennek, és minden más újdonság is. Ami még érdekes lehet, az a Replika shop facebook oldala, ahol játékokat hirdetnek majd, és ott is lehet informálódni bátran (ahogy láttam, néhány tárgyat ki is raktak megtekintésre) 

  Nagy élmény volt számomra, hogy sikerült eljutnom a boltba, ahol nem csak minden kérdésemre válaszoltak, de sok-sok érdekes fegyvert és mást is láthattam. Mint kiderült, nem korfüggő ebben a boltban a vásárlás, így mindenképpen ajánlom, hogy legalább egy megtekintésre térjetek be. Ha kicsit is érdekelnek a fegyverek, biztos meg akarsz majd venni egy-két darabot.

  Mindenképpen csak ajánlani tudom, hiszen nem csak nagy választékban kaphatóak a fegyverek, és egyéb tárgyak, hanem mindenképpen minőségiek, és itt nem akarnak megkárosítani, hanem mindenképpen barátságosak veled, és segítőkészek. Aki pedig, úgy gondolja, hogy ez a cikkecske kevés volt, hiszen már járt a Replika shopban, annak nagy örömmel szolgálhatok: még folytatom!

Címkék: Replika shop

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr184724322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása