HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Mozaik Teaház és kávézó: kelet és nyugat találkozása

shouneko 2012.09.12. 14:51

  Maga a teaház a Király utcában található, néhány perc sétára a Deáktól. Ha csak sétálgatunk a Király utcán, akkor is hamar észrevehető, nem egy olyan hely, amellett csak úgy elmennénk. Ahogy belépünk, a földszinten néhány asztal vár minket, na meg a lépcső, hiszen fent van minden ügyintézés (teakészítés, fizetés, vásárlás, vagy asztalfoglalás) ahol először az asztalokat vehetjük észre, majd a fal melletti párnákat. 

  A hely nagyon hangulatos, kellemes ott lenni. Kicsit talán művésziesnek lehet felfogni, hiszen a falon krétával írt szövegek és rajzok vannak (szerintem mulatságos és nagyon jó ötlet volt) a pénztárnál pedig, a plafonról lógó mandala és sárkány (amit párommal közös megegyezés alapján egy nyugati és keleti sárkány keverékének neveztünk el) is szép mutat. Különlegessége, hogy itt gondoskodnak a zenéről, nem csak rádió megy. Éppen ezért még kellemesebb volt elheveredni és teázgatni ezen a helyen. 

  A tea nagyon ízletesnek bizonyult, kellemes aromája volt, egyedi ízvilággal. Bár most újfajta teát próbáltunk ki (fahéjas-mandulásat) nem csalódtunk benne. Ami meglepő volt, hogy itt egy kannában nagyobb adag teát szolgáltak fel, így akár többen is ellehettünk volna egy kanna teával. A tea ára 790-890 Ft között volt, ami lassan már normális árnak is elmondható (sajnos). Lehet kérni itt is ízesítőket tejszínhab/tej (60 Ft) citrom (50 Ft) tejszín (100 Ft) méz (120 Ft)illetve kandiscukrot is (140 Ft)

  Vannak külön alkoholos teakülönlegességek, csak sajnos az weboldalukon az árak nem tükrözik a valóságot, ezért annak árai csak tájékoztató jellegűek (a tea az oldalon 620-650 Ft volt) 1290 Ft-ért, különféle kávé 320 Ft-tól egészen 890 Ft-ig. Ízesített latte macchiato 490 Ft, ami 15 féle ízben kapható. Ugyanezt meg lehet rendelni jeges kávé formában is, ami 680 Ft lenne (a többi jeges kávé 490-1190 Ft) Lehet elvitelre is rendelni, ha csak éppen beugranál a finom kávédért. Kaphatóak még alkoholos italok is, változó áron.

  Ha nem vagy oda az alkoholért, vagy csak még fiatal vagy, akkor neked valóak a forró csokik. 580 Ft a forró csoki, a kakaó pedig 480 (habos/holland/jeges) illetve találhatóak még szénvasas és rostos italok is amellett pedig, Tejes shake 3dl 590 Ft, és jeges shake 380 Ft szintén 3 dl. Vannak még alkoholmentes koktélok is, 0,5 l 550 Ft vagy 420 Ft. 

  Kaphatóak még sütemények is, amik helyben sültek 520 Ft-ért, ugyanennyiért kapható brownie, pite is. 350 Ft-ért 9 féle ízben is kaphatóak a cookiek. 450 Ft-ért kaphatóak Cantucci, muffin és keksz is. Aki nem szeretne süteményeket enni, annak vannak szendvicsek is 620 Ft-ért, illetve rántotta 690 Ft-ért. 

  Itt is meg kell említeni, hogy lehet vízipipázni, ami 990 Ft és kapható több ízesítésben is (attól függően milyen a napi ajánlat) illetve kapható hozzá plusz 100 Ft-ért szén is. De természetesen, ez csak 18 éven felüliek használhatják. 

  Remélem mindenkinek felkeltettem az érdeklődését, egy kis teához a Mozaikban. Aki pedig, szereti a szerencsejátékot annak még egy jó hírem van: ha teázás után dobsz három dobókockával és mindhárom hatos lesz, akkor a ház vendégei vagytok (nekünk egy hatost sikerült kidobni) Mindent összevéve a teaház játékos, művészi, és minden igénynek megfelelő lehet. Ennél többet nem is várhatnánk el egy ilyen helytől...

Címkék: Teázó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr784747285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása