HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Espada club, avagy az Espadak titkos élete...

shouneko 2012.09.25. 15:00

  Az Espada club 2011 óta készül, és a kedves, nyálcsorgató otakuknak ad egy kis néznivalót. Nem is lehet kérdés, hogy a számomra (!) első Bleach paródiáról is kell írnom.

  Az Espada club története ott kezdődik, amikor Aizen lement Hueco mundoba, találkozik az Espadakkal. Eddig nem lenne túl vicces, de... Az Espadak új, eddig rejtve maradt tulajdonságaik és hobbijaik miatt érdemes megnzni a kis sorozatot. Yammi, a Pokemon-fan, vagy Ulquiorra akinek nemi identitása változó, na meg... na de ne lőjünk le mindent poént előre: hiszen valamit nézni is kellene.

  Aki szokott paródiákat nézni, az tudja, hogy egy ilyen alkotás legnagyobb buktatója a grafika. Ha nincs jól megrajzolva, akkor sajnos képes otthagyni az ember az adott művet. Espada club esetében is igaz ez, hiszen az első néhány rész rajzolása nem túl jó (mondhatni rossz) viszont a 9. résztől a rajzolás nem csak jó, de kiváló. Egyedi stílusa lett minden szereplőnek, jó rájuk nézni, és néhány kockát akár háttérképnek is kiraknék, nekem annyira tetszenek.

  Szintén a paródiák buktatója, hogy mennyire követik az eredeti történetet, illetve mennyire másítják meg az eredetit. Nos ilyen téren az Espada club vétett néhány apróbb (vagy kevésbé apróbb) hibát. Követi a Bleach történetének a vonalát, kicsit meg is változtatja azt (egy régi-új szereplővel), de ez a poénok rovására nem megy. Vannak benne más animékre is utalások (itt nem hintve vannak, hanem beledöngölve) és ez is megadja az Espada club hangulatát.

  Az Espada club, most 11. résznél tart, két különszámnál (karácsonyi, és egy Urahara különkiadás) és már készül a mindent lezáró film is, ami hosszú lesz (egy óránál több) és amit mindenki már nagyon vár. Érdekessége a sorozatnak, hogy az epizódok végén fellelhető az Espada radió is, ahol a közönség kérdéseire válaszol a készítő.

  Ha szeretnétek többet megtudni az Espada clubról, akkor nézzetek be: http://espada-club.blogspot.hu/ oldalra, ahol nemcsak az Espada club epizódlistáját nézheted meg, de fanmade munkákat is láthatsz (fanmade fanmadeje... ) illetve infók is vannak az Espada club filmjéről is.

  Mindent egybevéve az Espada club jó szórakozás, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Aki a rosszabb rajzolást nem szeretik, azok kezdjék a 5-7 résztől, ahol elkezd a rajzolás jobb lenni. A történetek érdekes, a poénok nagyon jók, bár vannak laposabbak is. Negatívuma az a néhány apróság, ami felett elsiklott, illetve amit kihagyott a készítő.

  Remélem mindenkinek tetszeni fog, és írtok kommenteket is (akár ide is) Minden véleményt szeretettel várunk. Végül egy kép az Espada clubból (bár nem egy Espada de nekem nagyon tetszik, és... ez hasonlít legjobban az eredetihez nem?)104.jpg

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr794802006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása