HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Podma teázó és kávézó

shouneko 2012.08.02. 16:56

  Itt már többször volt szerencsém teázni. A hely egy forgalmasabb utcán (Podmaniczky innen kapta a nevét is) helyezkedik el, ami főleg a megközelíthetőséget segíti. Bár nem tűnik ki a házak közül, azért hamar megtalálható.

  Maga a teázó két részből áll: a lenti, ahol a pult is van, és a fenti galéria, ahol bár szűkösen, de sok férőhely van. A felső részen található egy kissé elszigetelt terület, ami üzleti beszélgetésekhez kitűnő. Az egész teázónak a hangulata kellemes, hiszen a nyugati és keleti kultúrát vegyítették, ami egészen pozitívan hat. 

  A hangulatot sajnos lehet rombolni, nem is olyan nehezen, hiszen az ott lévő tv-ből szól a magyar zenei csatorna. A másik negatívum, hogy a felszolgálók néha nem várják meg, míg választunk. Nos néha illúzióromboló, amikor a kedvesnek nem mondható hölgy ott áll mellettünk, és várja mit választottunk.

  A teázó erényeihez tartozik, hogy nagyon finom teát szolgálnak fel. Igazán különleges ízek, finom összhatásuk van. A tea így hamar elfogy és annyira nem is drága egy kanna tea. Íme egy kis betekintés: 530 Ft-tól 630 Ft-ig terjed. A legtöbb tea 560 Ft esetleg 590, így nem számít nagyon drágának. A teaízesítők is kaphatók, itt a citromot külön kell megvenni. Kapható még tejszín, tej (laktózmentes is) és méz is. 

  A kávék 310 Ft (espresso) és 950 Ft-ig (ír kávé) terjednek, de az ír kávé a legdrágább annál olcsóbb már csak 480 Ft. Turmixok 310 Ft-ért kaphatóak, forró csoki 510-570 Ft-ig (amiben likőr van az 950 Ft) Ha laktózmentessel tejjel kérnéd az italokat akkor felárral kapható, vagyis aki laktózérzékeny, az is térjen be bátran.  Itt már kaphatóak szeszes italok is változó árakon. Aki pedig, tea mellé enni szeretne, toastok 480 Ft-ért és tortaszeletek 390 Ft-ért.

  Különlegessége, hogy itt nem csak teát lehet venni elvitelre, de kávét is. Szemes kávét is lehet kapni, amit helyben is elkészítenek, de lehet vásárolni otthonra is. Aki pedig, otthon szeretne teázni, annak az ahhoz kapcsolódó eszközöket is megveheti. A nyitva tartás itt hosszú intervallumot fog magába: 8:00-23:00 vagyis aki esti teázásra vágyik, annak is tudom ajánlani. 

  Végül az ott töltött idő nem volt rossz, bár amikor a tv-t néztek lent az összhatás enyhén fura (és picit zavaró) volt. A tea isteni, és azt hiszem, többször is fogok majd oda ellátogatni. Aki szeretne egy kellemes, és nyugodt helyet találni, ahol nincs tömeg, annak a Podma való.

Címkék: Teázó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr254692587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása