HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Egy otaku szabadnapja, avagy ha vásárolni megyünk

shouneko 2013.01.20. 18:06

  Ha az otakunak sok ideje van, akkor néha odáig fajul, hogy elmegy vásárolni, és ha ez megtörténik akkor nem kevés pénzt hagy el az ember. Na de milyen kincsekkel térünk haza? Főleg ha a mostani célpontom az Ázsia center volt, és nem sajnáltam az időt hogy felfedezzem teljesen.

  Nos az első hogy ott is kincsek vannak, ahol nem hinnénk. Ilyen volt, egy kis kínai árus, akinél vehettünk 100 Ft-ért kulcstartót. Ebben semmi érdekes nem lenne, hacsak nem animés kulcstartó lenne (minden bizonnyal random animefigura, de az egyikről van sejtésem) illetve volt egy apróság ami többet ért mindennél: ez pedig egy icipici Doraemon kulcstartó. Doraemon cuccokat nem tudunk animés boltban beszerezni ezért is olyan nagy kincs ez.

  Természetesen ez csak a jéghegy csúcs. Több helyen lehet kapni maneki neko-t, azt a fajta felemelt karú szerencsehozó cicát, amit minden animefannak tartania kell legalább egyet. Itt is volt árban és minőségben is változás: egy pici 300 Ft volt, de volt olyan aminek a karja is mozdult és szép nagy volt, az 2.000 Ft.

   Ezután látogattuk meg a kínai ruhákat. Itt akár cosplayhez, akár máshoz is tudsz kínai ruhákat venni, felsőket és ruhákat is, mindenféle színben és méretben. Egy felső kb. 4.000 Ft-tól indul és senki se tudja mi a vége de mindenképpen szépek és jó minőségűek ezek is.

  Ha ennyi időt eltölt az ember a boltban megszomjazik, és ezért egy másik kis boltba is belép, ahol kapható moru moru egy ital, ami gyümölcslében tartalmaz zselésített kókusztejet.Undi? Kicsit... de nagyon finom, érdemes kipróbálni.

  Ebben a boltban lehet kapni cicafüleket is. Egy fül (azaz kettő de egy hajráfon lévő) 600 Ft (a 2.000 Ft-hoz képest baráti) és minden színben van: rózsaszín, fekete, fehér, még párducmintás is. Nagyon cukik, szóval érdemes megnézni őket. Ugyanitt voltak még parókák is, változó áron, illetve más cosplay kellékek is.

  Szintén itt volt egy teázáshoz használatos áztató csésze. Porcelán, és csak 700 Ft-volt, mikor általában egy szakboltban dupla, ha nem tízszer ennyi is lehet. A minta is szép, az edényen sincs semmi kifogásolnivaló.

  Ez talán nem olyan fontos, de a játékboltban találtam DDR-t is ha jól tudom három változat is volt (plusz az amerikai változatok) nem volt olcsó, de hát ezt már hol lehet olcsón beszerezni? És természetesen már minden nagyobb játékboltban kapható 1-2 fajta ez csak egy apróság volt a sok jó között.

  Mindent egybevéve tényleg hasznos volt elmenni az Ázsia centerbe, hiszen az olcsó vackok között is van jó holmi (akkor is, ha a választott is olcsó és szétmegy ha megtapossuk) és tényleg kincseket találhatunk hamar. Ne féljünk elmenni ide, és keresgélni, hiszen aki keres az talál, ha pedig valaki azt mondja: mert olcsó már rossz is és nem vagyunk otakuk... nos pont nekik üzenem: aki nem szeretne, nem megy be de lemarad sok mindenről. Ugye te is tudod?

 

Címkék: cosplay Bolt Figura

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr355014354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása