HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Japán ételek

shouneko 2012.07.30. 20:28

  Bizonyára mindenki ismer legalább egy kínai (gyors) éttermet, hiszen minden sarkon találni egyet. Még az is lehet, hogy találkoztatok Japán vagy koreai étkezdével is, de mikor megláttad az árakat leesett az állad? Nos akkor itt az alkalom, hogy elmenj vásárolni egy kicsit és szerezd be magad a japán ételek összetevőit/ételeit.

  Ha japán ételek, akkor minden bizonnyal az Animeland és a Sakurazaka jut eszedbe, ha animefan vagy, ahol már jártál esetleg conon láttad őket, és megajándékoztad magad vagy a baráti társaságod egy csomag pockyval, vagy egy kis wasabis mogyival... Ugye milyen finom volt? Bár a Sakurazaka árai kicsit drágábbak (800 Ft egy doboz pocky), de az ottani pocky márka finomabb is. Ha pedig, szemezgetni akarsz a finomságok között nézz be az Animelandbe, hiszen nem csak pocky (ami itt csak 300 Ft) és mochi kapható, de wasabi paszta, wasabis-tormás mogyi és zöldborsó, és instant ramen is... Ha valami újdonságra vágysz, már kapni Mogyorós rizskrékert is.  

  Ha még mindig finomságokat ennél, akkor vehetsz online a kingnuts.hu oldalon. Itt is megtalálható a csokis szotyi, vagy a wasabis mogyi, de más finomságokra is rátalálhatsz. Egészséges nassolni valók, amik finomak is? Itt megtalálod azt is: gyümölcsös vagy zöldséges chipset is vehetsz. A kingnuts választéka nem valami nagy, viszont olcsó nagyon. A baj (bajocska) csak ott kezdődik, hogy rendelést csak 2900 Ft-tól vesznek fel. 

  Keresel valami finomat vagy valami egészséges ételt? Japán kaját főznél hétvégén, de nem tudod hol vedd meg az alapanyagokat? Nos a mindenre jó bioszallito.hu arra van, hogy megkeresd és megrendeld. Itt megtalálhatod a Rop star termékeket is viszonylag olcsón, vagy akár wasabi pasztát és port is szintén olcsóbban. De ez csak a jéghegy csúcsa! Minden keleti ételhez van alapanyag... 

 Ha keleti alapanyagok és ételek akkor sokak gondolhatnak a Tokyoplázára is, ami már nem csak online létezik, hanem 1025 Bp. Kapy út 52 szám alatt megtekinthetitek a koreai és japán ételek hozzávalóit is, vásárolhattok mindent, ami szem szájnak ingere. Áraik változó, néhány termék nagyon olcsó, néhányat meg kell fizetni, de ha valamit keresel ami kifejezetten japán akkor itt érdemes megnézned. Ha felmész a www.tokyoplaza.hu  oldalra, akkor nemcsak a kínálatot veheted szemügyre, de néhány receptet is olvasgathatsz... Nincs ötleted az ételekhez? A Tokyopláza segít...

  Sushit ennél, különféle halakkal, vagy csak kipróbálnád a kagylót? Esetleg rákot ennél de nem tudod hol vedd meg? Nos a www.tengeritermekek.hu oldal segítséget nyújt. Mindenféle hal, rák és kagylófajta megtalálható. 1095 Bp. Soroksári út 58 alatt pedig, meg is veheted őket. Ezen a weboldalon is olvashatsz recepteket, szóval ha másért nem, azért érdemes a lapot megnézni. 

  Most már megvan a zöldség, és a hal is, na meg alga, de mi lesz a fűszerekkel? A www.azsiaibolt.hu főleg a fűszerekkel és az ízésetéssel foglalkozik. Mindenféle fűszer megtalálható és a nagy kedvenc a wasabis mogyi is megtalálható a kínálatban. Normál áron kapható minden, de itt a székhely Kecskemét, ezért a budapestiek csak online tudnak rendelni. 

  Már majdnem kész a japán hétvégi ebéd, csak a hangulata nincs meg. Ebben segít a shop.maido.hu ahol nem csak ételeket (pl. currys pasztát) hanem mindenféle sütéshez/főzéshez való segédeszközök illetve a tálaláshoz fontos edényeket is megtalálod. Minden ami szép és jó... kell ennél több?

  Végül két apróbb weboldal következik, ahol csak egy-egy terméket találtam, de örültem neki, így megosztom veletek is. a netbio.hu oldalon lehet misot venni, vagy akár mochit is, míg a grando.hu oldalon található a wasabi melett mikado is (pockyhoz hasonló édesség)

  Nos végére értem a weboldalaknak. Sokan mesélik neten, hogy nagyobb boltokban is mindez kapható, én sajnos nem jártam ilyen szempontból sikerrel. A legutóbbi vásárlás alkalmával rizslisztet tudtam csak beszerezni, néha pedig, felvillan egy-két helyen dobozos ramen, de azt se tudtam még beszerezni boltból. Akinek van ötlete vagy konkrét helye, hol lehet mégis kapni, azt szívesen várom. 

  Remélem mindenkinek tetszett ez a kis beszámoló, és segítettem, vagy ha én nem is, de nekem adtok még ötleteket.

Címkék: Japán konyha Sakurazaka Animeland Édességek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr664677428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása