HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Nyanpír, avagy a cuki vámpírmacska támadása

shouneko 2012.09.05. 14:49

  Szeretnék néhány animés/mangás ismertetőt is kirakni, főleg azokat, amiket vagy nem eléggé ismertek, vagy itthon is kiadásra kerültek, esetleg annyira jó, hogy bár ismert, de ide is leírnám. Az első áldozatom pedig nem más, mint Nyapír. 

nyanpire.png  Maga a történet egyszerű: mikor egy kiscica meghalt volna, egy vámpír adott a véréből, és így született meg ő, a vámpírmacska, aki szereti a vért, na meg minden pirosat (főleg az epret) Ezek után befogadja egy lány, és megismerkedik barátaival.

  Ez első a vicces szamuráj, aki küzdeni akar a főhőssel, majd hirtelen beleszeret (mivel mind a ketten fiúk ezért ez lehet akár egy macskayaoi is :D) Dokuganryuu Masamunya (a szamuráj) mindenféle vicces kalandba keveredik, miközben megvédené szerelmét, az ügyetlen, és esetlen Nyanpírt.

  A második barátja, a bukott angyal Nyatenshi, aki mint minden bukott angyal képességgel és történettel rendelkezik. Persze ő is nagyon megszereti Nyanpírt, segít neki, na meg megtudhatjuk, hogyan is lesz egy bukott angyal, vagy mégsem?

  Persze mit érne egy főhős testvér nélkül? Semmit, ezért kap Nyanpír is egy kistesót, Chachamaru, aki bár kicsi, de sokkal okosabb, gyorsabb, felelősségteljesebb mint Nyanpír. 

  A történethez már csak egy ikerpár kell: ők a denevérek. Ők segítenek és néha bajt kevernek, megismerhetjük a vámpírdenevérek és a vámpírok közötti különbséget, miközben bajt, bajra halmoznak.

  Ahogy itt is látszik, ezt a sorozat egyfajta paródia is, cuki módon. Minden sablonos tevékenységet, ami megjelenik az animékben, megpróbál kiparodizálni. Van benne szó a testvérkapcsolatokról, plátói szerelemről, nyári fesztiválról (hiszen melyik az az anime, aminek még a filler részében sincs egyetlen egy fesztivál) vagy éppen az ehhez az animéhez legjobban kapcsolódó Halloween. 

  A rajzolás egyszerű, inkább a cukiságra mennek rá. A korosztály nem megkötött, egy óvodás is megnézheti, de a tényleges paródia jelleget mindenképpen idősebbek értik meg. 

  Az anime 12 részes, minden rész 4 és fél perces (ebből másfél perc az ending) vagyis eléggé rövid (mint általában a cuki animék) Az endinget Natsuko Aso és Hyadain adták elő (ezt a számot mondoconon is meghallgathattuk, a japán zenei videók között) 

  Bár rövid részes, de a cuki macskákért mindenki oda van, ezért egy AMV linket is csatolok. Bár nagyon rövid, de jó minőségű, és azért szépen láthatóak a szereplők, meg minden más is. Nézegessétek bátran!

https://www.youtube.com/watch?v=OwMcb57xnAk&feature=related

  Remélem mindenkinek tetszeni fog, nem csak mert aranyos, vagy rövid, hanem mert tényleg érdekes. Vesztenivaló nincs, ha megnézi az ember és örök élmény marad. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr864756715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása