HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Totoro avagy milyen az, ha a szomszédod egy varázslény

shouneko 2012.10.23. 14:46

  Ghibli studió harmadik, és egyik híresebb alkotása Totoro, a varázserdő titka (angolul My Neighbor Totoro) ami nemcsak aranyos, és kedves alkotás, de nem véletlen, hogy annyira híres lett. Totoro a jelképe a Ghibli studiónak is, de nézzük is csak meg miért...

  A történet kezdetén a Kusakabe család leköltözik vidékre. Két kislány felfedezi az új otthonukat, és közben mindenféle teretményekkel találkoztak. Először a pormacskákat fedezik fel, majd a makkokat követve eljutottak Totorohoz is. Sajnos az anyukájuk kórházban van, és mikor távirat jön, akkor a két lánynak Totoro és a cicabusz segítségére van szüksége. Mi történik az anyukával? És mi lesz a lányokkal? Nézd meg, és megtudod, de Totoro selymes bundája minden problémát képes megoldani.

  A film animációja érdekes, hiszen maga a film 1988-ban készült. Arra a korszakra (és a rendezőre) jellemző mesés, és érdekes animáció jellemzi, ami még jobban magával ragadja az embert, ha meg szeretné nézni.A zenéje is igazodik a filmhez, kedveskedő, és nagyon szép. Ebben az esetben a szinkron se rossz, ezért érdemes megnézni japán és magyar hanggal is.

  A DVD-t attól függően, hogy hol veszed meg lehet nagyon drága is, viszont több helyen (mint Media mark vagy Bookline) megkaphatod közel 1.000 Ft-ért. A filmet 1988-ben adták ki, 86 perces, illetve a DVD-n megtalálható angol és magyar felirat is, illetve angol és magyar szinkron is, de hallgathatod eredeti japán hangon is

  Mindenkinek csak ajánlani tudom, gyerekeknek és felnőtteknek is, vagy bárkinek, aki egy ilyen kedves kis filmet megnézne. Japánban nagyon nagy kultusza van a Ghibli studionak, és az egyik leghíresebb alkotás a sorozatból a Totoro. Érdemes megnézni animefanoknak vagy másoknak is.

Címkék: Film Ghibli-studio Totoro

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr174864440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása