HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Holdfénycon avagy a gamerek otthona

shouneko 2012.11.26. 10:43

esemény.jpg  A mostani holdfénycon legfőbb mozgatórugója a játékok és gamerek voltak. Nagyon sok játékot ki lehetett próbálni, szinte minden program után előadások voltak különféle játékokról. Néhány előadás után nekem is kedvem lett volna egy-kettőt hazavinni. Na és persze voltak régi játékok is kiállítva (nem vagyok annyira idős, de sok játékkal én is játszottam még) Érdekes volt, de aki nem akart játszani annak is voltak programok (nem estek túlzásba tényleg csak voltak)

  Az animés vonal előtt volt még a steampunkos, ami nem volt rossz, csak a nagy beharangozás miatt többre számítottunk. A steampunkos esküvő elménye tényleg jó, és az előadások is jók voltak, de... például a cosplay versenyre alig néhány (3 fő azt hiszem) jelenkezett csak. A steampunkos cosplayek java részt nagyon jó volt, és a steampunkos ékszerek is megfogtak amiket meg lehetett venni.

  Az animés része eléggé elnyomott volt a többihez képest. Nekem mindig az az érzésem volt, hogy a műsorvezetők/konferálók akárkik nem értenek ehhez (ami be is bizonyosodott) vagy aki igen, az se annyira, hogy ténylegesen azt érezzük: ez egy animés rendezvény.

  Ezt is bizonyítja vasárnap a „horda móka” ahol ugye karakterek vannak, és ahhoz a személyhez kell állni, akinél a jó válasz van. Ebben a negatívum az volt, hogy a karakterek csak rajzon jelentek meg (nehogy má a szervezők is cosplayeljenek) és hogy vagy olyan kérdések voltak, ami pofonegyszerű volt és tényleg röhögve válaszolt rá mindenki (pl ki nevezte el először Hachikonak Nanát) de volt olyan ami ha az ember látott is, és fan is, még akkor sem tudja a választ (pl mikor jött ez-az anime) Pont ezért lett az embernek az az érzése, hogy itt nem animefanok választották ki a kérdéseket, hanem random valahonnan szedtek néhány kérdést aztán vagy tudod vagy nem.

  A másik nagy animés program a cosplay verseny volt. A crafmanship kategóriában nagyon szép cosplayeket láthattunk, de itt is volt eléggé bugyuta, egyszerű cosplay (ami conra nem rossz, nade versenyre?) és voltak olyanok is, amit máig kérdés vetül fel bennünk a cosplayel és az eéőadás módjával kapcsolatban. (Sajnálatos módon nálam zavaró körülmény volt, hogy a mögöttem álló férfi állandóan megzavarta a macskafarkamat, és emiatt eléggé nehezn tudtam szép fotókat csinálni a craftról)

  Második nap volt performance, ami nálam nagyon nagy csalódás volt. Egyik előadásnál sem éreztem hogy ez most hihetelenül jó lett volna, ez most igen, ez a legjobb, inkább csak volt az előadás és ennyi. Ezt tényleg nagyon sajnálom, de azt még jobban, hogy mennyire kevés jelentkező volt.

  A Holdfényconon (is) beköszöntött már a nemzetköziség (szerintem feleslegesen de mindegy) ami annyit tesz, hogy meghívnak külföldi vendégeket, és róluk hallhatunk illetve láthatjuk hogy honnan jöttek. Ez azért volt jó, mert tényleg láthattunk nem idevalósi személyeket, viszont rossz, mert őket tényleg csak akkor láthattuk (én pl kerestem sokat Shookiet) illetve hogy nagyon nagyra voltak azzal, hogy ők itt voltak. Ez olyan volt kicsit, mintha a Milloweenen azt kellett volna mindig mondani a szervezőknek, hogy: „és itt van a drága Budapesti Shouneko is” eléggé nevetséges lenne, de a Holdfényen tényleg hasonló szituációk voltak.

  A külföldi versenyzőkról még annyit, hogy nagyon kedvesek voltak, és tényleg mindent megtettek, hogy jólérezzük magunkat. Sokmindent tudhattunk meg róluk, és sok vicces dolgo is történt közben.

  A másik kis érdekesség, amit ne lehetett kihagyni az a Gangnam style verseny és táncolás volt. Jó volt együtt táncolni a többiekkel, és itt is voltak vicces jelenetek (és gyors kezemnek hála béna képek) is. A verseny nyertese egy kisfiú volt, ami engem nagyon megdöbbentett.

  Volt még japános program miatt rizsszemfestő verseny (kár hogy perf közben) rámenevő verseny (mások kárán tanul az ember: csípős ráment nem eszünk) illetve voltak a szokásos programok: DDR (a MAT által) karaoke, helybenrajzolós rajzverseny is.

  Végezetül volt egy számomra nagyon fontos előadás is a Cosplay Charityről. Ez azért volt fontos, mert itt hallhattunk a jövőbeli tervekről, az eddigi mozzanatokról és mindenféle fontos dolgokról. Jah igen... A Charitysek két általam készült képet is felhasználtak (az egyiket a yumero.blog.hu-n publikáltunk is, a másikat egy közösségi oldalon osztottam meg) ami nagyon vicces volt, hogy a sok személy képét látni, meg az én két kis apróságomat.

  A Cosplay Charityről új infók, hogy lesznek majd új kitűzők, illetve lehet, hogy lesz naptár is.  Sajnos a kitűzőket nem lehet csak Budapesten megvenni, de lehet olyat megtenni, hogy a szervezővel beszélni, és aki nagyobb városban lakik és tartanak meeteket vagy hasonló, azok levihetnek 10-20 darabot és ott folytatódik a vásárlás. Szóval aki nagyobb városban él, és szívügyi, mint nekem a Cosplay Charity, az beszéljen a szervezőkkel nyugodtan (illetve ha valaki tényleg nagyon szeretne egy kitűzőt, annak van lehetősége házhozszállításhoz is, de ott nagy a postaköltség) illetve a kitűzőket lehetett venni conon is (Holdfényconon mindenképpen)

  Számomra tényleg a Charity miatt volt jó a con, hiszen segíthettem is, illetve szórakozhattam is a conon. Nem volt annyira rossz, maga a con, de lehetett volna jobb is. De semmi vész: December 8 Animekarácsony.

Címkék: steampunk cosplay Con Versenyek Holdfény team Cosplay Charity

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr114926028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása