HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

2012 Animekarácsony: Az év utolsó conja

shouneko 2012.12.10. 22:34

esemény.jpg  Animekarácsony már hangulátaban is nagyon jó volt, hiszen kint hideg volt, csak a hó hiányzott, és igazi téli hangulat lett volna. Na persze a meleg tea és conos hangulat mindenkit kárpótolhatott érte.

 A programokat nem vitték túlzásba, illetve a versenyeket se harangozták be eléggé. Sajnos Mondo honlapon a süti sütő versenyről nem írtak újfent, ezért kevés (5-6 ha jól tudom) jelentkező volt (abból egy dango a többi mézeskalács) A helybenrajzolós rajzversenyen is kicsit másabb volt, mint eddig. Én csak a nyertes rajzokat láttam, de más conokon lévő rajzokhoz képest nem voltak olyan jók (ettől függetlenül a munkák szépek, csak nem olyan jók, mint amilyet vártunk) Volt még karaoke verseny, ahol egy gyakorlott karaoke-s lány énekelte a nap végén a gangnam style-t. Mini zenekvíz is megrendezésre került, illetve volt megint tömegkvíz (összes kérdésből egyre se tudtam a választ, egyet tippeltem meg helyesen...) és nem maradhat el az evőpálcika használó verseny sem.

  A cosplayversenyt vártam a legjobban, ahol sok remekebbnél remekebb cosplayt láthattunk. Voltak klasszikusok, amiken nagyot nevethettünk, voltak szép cosplayek, amiket csodálhattunk, na meg újdonságok és minden egyéb. Performancek közül kedvenc stand-up-os fellépőnk is aratott, illetve voltak más érdekes, és vicces előadások is. Volt egy apró belépőm is a cosplayverseny elején, illetve az új takarítót is megtekinthettük (bár nekem Jack jobban tetszett) és természetesen a konferálók se voltak rosszak (Yuriko megint hozta a cosplayes vonalt, Mr. Ulquiorra pedig nagy meglepetés volt számunkra, hiszen messziről Orochimaru-ra tippeltünk)

 Programok terén ami még érdekelt, az a Koto előadás, hiszen megismerkedhettünk egy számunkra új hangszerrel, és hallhattunk gyönyörű szép dalokat, miközben a háttérben szép képekkel még jobban Japánban járhattunk, ha csak az előadás idejéig is. Nagyon örültem, ennek a kezdeményezésnek, és remélem ezt folytatni is fogja a Mondo stábja.

  Ami számomra nagyon szomorú hír volt, az a Naruto 4ever-es termékek voltak. Kiírték honlapra is, hogy kuponos akciók lesznek, de ezek az akciók max 200-300 Ft-ok voltak, nem 1.000, mint ahogy a Mondo újságban is olvashattuk. (pl egy mobiltartó alapból 1.200 Ft, kuponnal 1.000 Ft. Nekem ez sehogysem 1.000 Ft árengedmény)

  Új megjelnések voltak, de most sem vitték túlzásba: egy egykötetes manga (nem valami vastag) jelent meg (történetileg egyik kedvencem, de azért a fordítóknak nem olyan sok munkája volt vele) illetve még két kötet (Naruto és Nana) volt. Persze voltak Fumax, Delta vision, és Ad astra megjelenések is egy-egy könyv formájában de ez valahogy akkor is kevésnek mondható. Más árusoknál sokkal több újdonság volt, mint Animeland-es kitűzők, amiből már 5-t bezsákoltam, illetve a Japáncuccoknál az új pólók, na meg az utazó shogi is.

 Ami még furcsa volt, hogy nem volt sok cosplayes sem. Voltak persze nagyon jó cosplayek, és jó karakerek is (a Mikulás mindenkit meglátogatott és innen is csak annyit üzennék: köszi) de egy Holdfényconhoz képest is kevés cosplayes volt jelen. Remélem ez nem azt jelenti, hogy megijedtek az egyszerű cosplayek rovat miatt és már azok se cosplayelnek akik akarnak *hihi* szóval mindenkinek cosplayelre fel!

  Nem volt rossz kint lenni Animekarácsonyon, sokminden tetszett, sokminden nem, de remélem Tavaszi conra azért kicsit jobb lesz minden. Arra készüljön mindenki a hideg tél alatt: ceruzákat izzítani, mikrofonokat kézbe, már most kezdj el cosplayt tervezni, és kockulni a gamer kvízre. És ne feledjétek: olvassatok sokat!

 

 

 

Címkék: manga Con Cosplay Versenyek Animeland Japán cuccok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr614958897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása