HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

2012 nyári mondocon, avagy miért is jó egy szombati nap a Hungexpon

shouneko 2012.07.23. 17:06

  A 2012 nyári mondocon július 21-én szombaton rendezték meg. Mára már szokásossá vált helyszín lett a Hungexpo, ahova animefanok rengetege látogatott ki. De mit is láthattunk ott?

  A con kezdete a con-buszra várással kezdődik, ahol már látni néhány lolitát, egy két cosplayest és nagy csomagoktól haldokló de nagyon lelkes lányokat. Igen, mindenki tudja: itt con lesz. Aztán a busz elindul, és mire a hungexpora ér, már látod a 9 óra óta egyre növekvő sort. 

  A sorban állás után (akinek elővételben volt az ennyivel gyorsabban jutott be) láthattunk igazán nagyot. Bent már a nagy csomagos lányok átöltöztek, a fiúk már belőtték a sérójukat, a loliták pedig, megszerkesztették a mostani "Free hug" táblájukat. Sok új cosplay, régi és új cosplayerek. Van akinek már ez is elég, de mi van akkor, ha a cosplayesek nem kötnek le? Akkor vásárlásra fel!

  A 25-ös épület megint csordultig volt emberekkel, hiszen az árusok/workshopok akcióztak, és akcióztak. Az emeleten lehetett levásárolni a jegyeket, ami bár jó volt az igazi ígyencségek lent voltak: Mindenki megtalálta ami neki kellett: voltak régi Mondok, és Animestarok, kint voltak az Animelandesek figurákkal és a szokott finomságokkal, a Trillian a sok mangával, na meg a Sakurazaka a rajongói cuccokkal, na meg a Replika shop a gyönyörű kardokkal. Persze ez még mindig közel sem az összes boltos de a leghíresebbeket próbáltam összeszedni.

  Már bevásároltunk, és cosplayeseket fotóztunk, de a programokról még nem esett szó. Ilyen a nagy színpadon lévő 501-es légió bemutató (erről később egy kisebb cikket írok) majd a Cosplay verseny. Ez utóbbi felvonultatta a cosplayesek tömkelegét, a szép ruhákat, jó fegyvereket a performancenél pedig jó előadásokat (sajnos csak három nevező volt, akiket láttunk, de majd ősszel...) A cosplayversenyt pedig, a Taiko bemutató követte (amiről szintén lesz egy kisebb cikk) Aki úgy gondolta, ezek után megnézhette a Sucker Punch - Álomháborút, aki nem, az átmehett a zeneterembe Japán klippeket nézni, vagy a Fogadóba, Fanfic beszélgetést hallgatni. Ha valaki ezek után is elég aktív volt, még a nagy színpadon táncolhatott AMV-re, később pedig az eredményhirdetés és a tombola zárta a napot. De milyen versenyek is voltak?

  Mint szinte minden conon most is volt Fanfic verseny három kategóriában (fanfic, original, haiku) AMV verseny, amit 12:00 és 13:00 között lehetett megtekinteni, Helyben rajzolós rajzverseny, aminek az eredményét a K épület emeletén volt megtekinthető. Volt Süti sütő verseny, ahol sok (nem csak) lány mérte össze konyhai tudását. Conos szokás szerint volt DDR verseny és Zenefelismerő verseny is (szintén több kategóriában) De voltak újdonságok és frissebb versenyszámok is, mint az evőpálca használó verseny, vagy az Otaku vetélkedő. Aki pedig ezekben se érzete otthon magát annak volt a konzol részlegen a helye. 

   Aki gyakorlottabb conozó, már észrevehette, hogy ebben a cikkben nem volt nagyon újdonság, de a részleteket később mesélem majd el. Remélem addig is velem tartotok majd. 

  Kép is készült rengeteg, ha úgy gondolod sokan fotóztak le (vagy csak épp én a hibbant csajszi) akkor írj a zuzu92@citromail.hu ra vagy írj kommentelj, vagy küld füstjeleket... 

  

Címkék: Zene Con Cosplay Versenyek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr144673280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása