HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Japán népmesék, avagy ha unod már a magyar meséket

shouneko 2012.09.10. 14:51

  Mindenki emlékezhet még egy éve minden újságárusnál lehetett kapni különféle népek meséit. Minden héten más és új kötet jelent meg, és ahogy befejeződött a sorozat könyvesboltokba rakták át (Libriben megtalálható, ha valaki szeretné megvenni) Na de miért is jó ez a könyv?

  japan-nepmesek---nepek-mesei.jpgEz a könyv 6 mesét foglal magába, mindegyik kicsit más az előzőtől, mégis nagyon kedves, és jóravaló történetek, aminek végén elmaradhatatlan a tanulság is. Van, ami a gonoszság ellen szól, vagy a boldogság fontosságáról, vagy a könnyelműséget ártalmait tanítja meg a kis mese (ennek a mesének az érdekessége, hogy nagyon hasonlít a magyar: A tücsök és a hangya mesére, lehet épp ezért tetszett annyira) Mivel ezek mindegyike valódi japán népmese, ezért jól megfigyelhető a japánok kultúrája is (sokszor hallhatunk a sógunról, vagy éppen a sárkányokról, na meg a darumadár se maradhat ki ebből a kötetből) 

  Maga a könyv 122 oldal, de ebből (mivel mesekönyv) nagyon sok illusztrációt tartalmaz. A képek mindig a történethez kapcsolódnak, és nagyon szépek a régies japán stílusa miatt is.  Az illusztrálást M. Nagy Szilviának köszönhetjük. 

  Aki összegyűjtötte a meséket az Kewashii Takeya, a könyvet a Kossuth kiadó adta ki, és magának a sorozatnak a címe: Népek meséi. A sorozat összesen 18 kötetes (aki szereti a keleti kultúrát annak a sorozaton belül van még Kínai, Indiai, Arab népmesék is) Egy kötet ára: 1.190 Ft. Az összes kötet kemény fedeles, és tényleg nagyon érdemes megvenni.

  Ajánlom mindenkinek, aki szereti a japán kultúrát, vagy csak szeret meséket olvasni. A történetek elragadóak, a rajzok szépek, és nem csak érdekes, de szórakoztató is. Gyermekek, és felnőttek számára is egyaránt ajánlott mű. 

Címkék: Könyv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr694766472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása