HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Steampunk kavalkád

shouneko 2012.09.30. 19:04

  Szeptember 29-én került megrendezésre az EuroSteamCon keretében Magyarországon is egy steampunk rendezvény. Mindenki számára új volt, mégis érdekes, és szórakoztató rendezvénynek lehettünk tanúi. De milyen is volt a rendezvény?

  Maga a rendezvénya Semmelwis orvostörténeti múzeumban került megrendezésre, ahol nem csak a tárlatot vehettük szemügyre (plusz költséget nem kellett fizetni) de a jegy mellé kaptunk egy kis óralapot (fogaskerekektől megtisztítva) amit fel lehet rakni nyakláncra is. Ezek után mentünk ki az udavarra, ahol az árusok tartózkodtak, és nézhettünk magunknak könyvet, ékszert, vagy akár pendriveot is. Bármi, ami steampunk, megtalálható volt ezen a rendezvényen.

  Aki érdeklődőbb volt, az különféle előadásokat is meghallgathatott, steampunk témákban. Volt szó a Titanicról, Verne leghíresebb műveiről, és azoknak a feldolgozásáról, a steampunkos filmekről, vagy a viktoriánus korról. Akit kicsit is érdekelte a steampunk az biztos hogy talált magénak megfelelő előadást. Amit én nagyon sajnálok, hogy bár nagyon jó témák voltak, néhány előadásmód nem volt a legjobb, illetve egy-egy előadás hosszabb volt a kelleténél is.

  Akir az előadások nem érdekeltek, az kint, az árusok mellett tudott kisebb kísárleteket is nézegetni. A kísárletek az iskolát idézték fel kicsit.Olyan alapanyagokkal dolgoztak (főként) amit akár mi, otthon is megtudunk csinálni. A másik program, ami volt az a Velocipéd kipróbálása, és fotózása volt. Nagy élmény volt, csak látni is ahogy az emberek vidáman kerekeztek a velocipédeken.

  Véleményem szerint nagyon jó volt ez a rendezvény, hiszen nemcsak sok steampunkos öltözéket láttam, és jó előadásokat hallgattam, hanem mindenféle érdekességet láthattam. Nagyon nagy élmény volt, akkor is, ha az előadások néhol csúsztak picit. Mindenképpen ajánlom, hogy aki nem volt ezen a rendezvényen, az egy év múlva mindenképpen jöjjön el.

Címkék: steampunk Con

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr54811863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása