HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Anime figurák

shouneko 2012.07.31. 20:19

  Az anime figura az a tárgy, ami haszontalan, de jó nézni... Sokan nem is értik, miért gyűjtik ezeket a "babákat" vagy "játékokat" sőt sokan el is ítélik, mégis sok rajongója van a figuráknak. Hogy miért? Mert jól néz ki, és egy bizonyítéka is, hogy te igazi rajongó vagy. Szinte mindenkinek akad egy-egy valamilyen formában a polcán (nekem is) de akinek mégse lenne, annak egy-két helyet ajánlhatok, ahol beszerezhet.

  Természetesen a conon a legegyszerűbb, hiszen ott kéznél van, akcióznak is, és nem is kell keresni a helyet. Általában akik nagy mennyiséget visznek ki, az az Animeland, és néhány darabot a Sakurazaka is megvillant. 

  Az Animelandben lévő figurák csak anime vagy ahhoz kapcsolódó figurák. Köztük vannak a no-name bábuk, amik igen olcsók (300-500-700 Ft) és vannak nagyobbak is, amik szintén nem drágák. A nagyon kiforrott figurák azért itt is tetemes összegbe kerülnek, és vannak kisebbek is, amik nem érik meg az árukat (szerintem) de attól még érdemes ott is lecsapni egy-két jó árban lévő árúra.

  A másik, ahol animés figurák vannak nagy részben, az a Sakurazaka. Itt nincs annyira sok, de azok elég jó áron kaphatóak (Sakurazakától nem megszokottan) illetve jól is néznek ki. Nincs nagyon sok, de lehet belőle szemezgetni, attól függően, ki mi néz.

  Az igazi nagy hely, ahol szinte erre szakosodtak az a Holdfény team.  Bár más animés és nem animés dolgokat is árulnak (animés poszter 500 Ft és jó minőségű) de a figura az, amiben nagyon otthon vannak. Ha valaki belép az üzletbe a sok apróságot vesz maga körül észre, majd körülnéz, és meglátja a nagyobbakat és még annál is nagyobbakat. Persze itt nem csak drága, de aki jól körülnéz, azt is láthatja, hogy viszonylag kevés az animés figura. Bár van, de az egésznek úgy érzem kb 30%-a ami azért picit zavaró lehet. 

  Ahol még lehet látni, de nem sokat, az a Trillian. Bár ott tényleg nagyon kevés van, (lehet csak mutogatni) mégis az animés 100%-ig és nagyon jól néznek ki (öröm ilyen helyen vásárolni, ha mást nem, csak egy con jegyet, akkor is) 

  Végül, de nem utolsó sorban egy online áruház következik. www.animebolt.hu vagyis az Anime stars. Itt is kapható animés figura. Itt kevés a választék, de viszonylag olcsón kapható minden (vannak 1000 Ft-ért elég jó figurák). Én már ki is választottam páromnak egy apróságot. Aki Miskolcon lakik, annak a személyes átvételre is van lehetősége, aki nem, annak a postaköltség néha drágább, mint a figura (sajnos)

  Persze sok helyen lehet venni "használt" figurát, aki már megunta, és eladja olcsóban. Ilyeneket animés fórumokon is lehet találni, vagy akár más online "piacon" is, de nem mindig lehet sokkal olcsóbban beszerezni. 

  Összegzésképpen a figuráknak nem csak minőségtől, de helytől is függ mennyibe kerül. Akciók alkalmával, és használtan olcsóbb, de ha csak egy apróság kell, ami animés, azt olcsóbban is be lehet szerezni. Remélem mindenkinek sikerül majd vásárolnia egyet-egyet.

Címkék: Figura Sakurazaka Animeland Holdfény team Trillian Anime stars

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr824689210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása