HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Testfestés, avagy ha kék bőrszín kell...

shouneko 2012.08.10. 19:10

  Sok karakterhez tartozik egy kis testfesték. Van akinek a teljes bőrét kell átmaszkírozni (Kisame kék, Hidan fehér-fekete, úgy mint Zetsu), van akinek csak egy tetoválást kell felrajzolni (Fairy tailes szimbólumok vagy Nami karján lévő tetkó) magára. Persze nagy kérdés: hogyan?

  A testfestéshez nem kell más, mint maga a festék, és alapozószivacs, na meg ecset. Megtisztítod a bőrfelületed, majd a szivaccsal felviszed az alapszínt (ha több alapszíned van, akkor a világosabbat, és a következő réteg színét más szivaccsal vidd fel) majd megkapja a kontúrt és az aprólékos mintákat ecsettel.  Ez így túl egyszerűen hangzik, és végeredményben az is, csak kézügyesség kell hozzá, na meg kitartás. 

  Másik módja a testfestésnek, ha sztenderd mintát kell megcsinálni, hogy egy sablont veszel, vagy készítesz (néhány nekem is talonban) és arra viszed fel szivaccsal a festéket. Itt főleg a sablon megszerkesztése a nehéz, na meg a sablont stabilan a mintán tartani.

Néhány jó tanács:

  1/ Mivel minden testfesték más fajta, nézd meg, nem kell a festékhez valami egyéb előkészület is, nem csak a test megtisztítása.

  2/ Mindig próbáld ki előtte, hogy a te bőröd bírja e a festéket, hiszen ha nem, akkor egy nagyobb alapozásnál elég komoly bajod is lehet belőle.

  3/ Ha az arcodat is fested, de nem csak alapozod, akkor ügyel az arc vonalaira, a szemöldökre az áll és szájvonalra. A minta ezeken az íveken alapuljon.

  4/ Ha nagyobb felületet festesz be, használj alapozó festéket. Ha ez fehér, akkor fehér bohócfestéket, ha kék vagy más színű, akkor vehetsz keverhetőt is, illetve színes alapozót is. A lényeg: sima testfestéket ne vegyél ilyen célra, hiszen drága, és nem is jó módszer...

  Ezután a legfőbb kérdés: hol lehet venni, illetve mennyiért. Szinte minden dekorboltban lehet venni több-kevesebb pénzért. Néhány hely, ahol körülnézhettek, az érdekes festékek miatt:

http://www.ecsetbolt.hu 
Bohóc fehér alapozó festék, ami egész testre is elég (50 ml) 2060 Ft
Testfesték, normál (nagyobb kiszerelés) 8x18 ml 11500 Ft színek: fehér, fekete, sárga, narancs, piros, kék, zöld, pink (ebből egy egész szép testfestett CP-t lehet csinálni)
Testfesték 18 ml többféle színekben 1640 Ft/festék
Testfesték szett (kisebb mennyiségben, főleg arcra való, vagy kisebb felületekre) 8x2ml 4670 Ft  a szett színek: fehér, kék, zöld, fekete, piros, rózsaszín, lila, sárga 

http://www.csillamvilag.com/

Bohóc fehér arcfesték egész testre elég (50 ml) 2.680Ft 

Testfesték, többféle színben 2.690Ft  40 g Márkája:  Paradise
Testfesték szett: 5 színű 3280 Ft 50 g (összesen) -Márkája: Y Prisma
10.000 Ft fekete-kék-piros-zöld (25 ml) testfesték, ami megmarad 3-4 napig, mivel nem vízbázisú, hanem alkoholos. Figyelem, aki érzékeny rá, ne próbálj ki! Teljesen vízálló, nem kenődik, és csak fél perc száradási idő kell. 


http://hennakaresz.hu/ 
UV filc Normál fénynél láthatatlan, UV fényben kékes fehéren világító 1.000Ft
UV testfesték 20ml Normál fénynél láthatatlan, UV fényben kékes fehéren világító testfesték.

UV festékkel vigyázz, ezt is fontos, hogy teszteld előre! Nagyon jól néz ki cosplay versenyen, illetve egy vad bulin is. 

 Alkoholos filc, darabja 1.651Ft Figyelem, aki érzékeny rá ne próbálja ki!
Tartóssága 24-72 óra teljes víz és izzadtságállósággal! vízálló testfesték 5x20ml testfesték (fekete, fehér, sárga, piros, kék)
Henna paszta 1.460Ft /45 g

  Ha nem telik vagy csak nem akarod kifesteni magad, akkor egyszerű sminkkészlettel is megoldható, DE ez nagyobb felületre nem alkalmas, illetve hamar lejön, kopik, halványul. Bőrre egy kisebb minta tökéletesen fest szemceruzával rajzolt minta is, de akkor sokszor újra kell rajzolnod, hogy maradandó legyen. Ha a bőrödre szeretnél pirosat, akkor egy tartósabb rúzzsal is lehet színezni felületet.

  Sikerült felkeltenem az érdeklődésedet? Akkor cosplayelj és fesd ki magad!



Címkék: Testfestés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr414706001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása