HTML

Otaku mennyország

Friss topikok

Rémmetró, avagy a halottaknak is kell nyugalom

shouneko 2012.11.02. 11:18

  Mindenki volt már olyan helyzetben, hogy az utolsó metróra várt, miközben senki sincs az alujáróban, és minden fényfoltra szellemeket képzelt, vagy minden mozgó tárgyra zombit kiálltott. Na persze ez estefelé nem is nehéz, és pont ezt használja fel a rámmetró is.

  Minden fejezet egy-egy rémtörténetet dolgoz fel, ahol először csak a metróban, majd egyre tágabb térségekben riogatnak a szellemek, de persze mindegyik központjában a metró, és az éjszaka áll, na meg egy idegen, aki mindenkit megment. Az idegenről egyre több dolog derül ki, és az egész (más)világról is.

  Ebben a világban a metró alatt van a másvilág, ahova az utolsó metró viszi el a holtakat. Persze a holtak nem olyan kézségesek, ezért kell egy őr, aki vigyáz az emberekre és megmenti őket.

  A történetekben találhatóak csak metrós balestek és történések is, emberek közötti viszályok, és szerelemmel kapcsolatos vagy éppen a szerelem utáni baljós társas életről is. Sok történetben a holtak zavarják meg az élőket, de néha az utolsó metróra szállás és annak története okoz galibákat.

  A rajzolás jól kidolgozott, minden történetnél érezni a horror hatást, és egy kis félemet is, viszont nyugodtan olvashatják félősebbek (vagy akár fiatalabbak) is, mivel nem véres horror, illetve inkább riogató, de nem ijesztő. Kellemes hatása van, főleg a bishi főszereplőnek, akivel teljes az egész történet.

  A manga három kötetes, mindegyik kötetben egy fejezet jelent egy történetet (kivétel a főszereplőre vonatkozóak) illetve tartalmazza a készítők gondolatait is. Innen tudhatunk meg sok fontos dolgot is, így azt is érdemes elolvasni. A mangattack adta ki, eredetileg 1990 Ft egy kötet, de néhány könyvesboltban olcsóbban is be lehet szerezni, illetve antikváriumban is kaphatóak (nagy valószínűséggel).

  Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kicsit horroros könyveket, vagy aki egy kis fantasyre vágyik. Felüdülés a sok shingiami és ördög után, az biztos. Én csak azt sajnálom, hogy csak három kötetes lett...

Címkék: manga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otaku.blog.hu/api/trackback/id/tr414885201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása